به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، حافظيانرضوي، داور و كتابدار، شب گذشته (سهشنبه 14 تير)، در ضيافت اهالي قلم که به مناسبت روز قلم برگزار شده بود، در ابتداي سخنانش درباره نقش و جايگاه قلم سخن گفت و توضيح داد: قلم وسيلهاي براي دريدن پردههاي دروغ و رياست و ابزار پرقدرتي است براي بيان و نگارش لطيفترين احساسات انساني. بزرگان بيبديل ادب و هنر فارسي از طريق قلم جاودانه شدند.
وي افزود: قلم، نام سورهاي از قرآن مجيد است و بدون شک رسالت پيغمبري دارد و خداوند [در قرآن مجید] برآن قسم خورده است. ما نيز نبايد با آن خيانت كنيم.
اين پژوهشگر افزود: به عنوان كتابدار يكي از نكتههايي را كه دوست دارم مطرح كنم، موضوعي است كه سالها به عنوان داور با آن مواجه بودهام؛ پديدهاي كه به آن كتابسازي ميگويند و آن را كار درستي نميدانم.
رضوي همچنين اضافه كرد: بايد تاكيد كنم كه به عنوان يک خواننده به راحتي متوجه بحث كتابسازي در حوزه تاليف، تحقيق و ترجمه آثار هستم و چه بهتر است به جاي آنكه وقتمان را صرف اين قبيل كارهاي بيارزش كنيم، مطالعهمان را افزايش دهيم و از آن لذت ببريم.
وي در پايان سخنانش از ايرج افشار ياد كرد و گفت: ايرج افشار كتابدار نسخهشناس و ايرانشناس برجستهاي بود كه قلمش را به درستي در خدمت خواندن و نوشتن دقيق به كار ميگرفت. او ميتواند يكي از الگوهاي عصر ما باشد.
تاثیر بیبدیل «نوشتار»
محمد اسفندياري، نویسنده و مدرس دانشگاه نيز در بخش ديگري از اين برنامه درباره اهميت قلم گفت: در جهان اسلام كتابهاي متعددي درباره كتابت نوشته شده است و سخنوري با نوشتن فرقي نميكند. زبان، قلم شفاهي است، ولي قلم، زبان كتبي است.
وي افزود: نوشتار بيش از گفتار تاثيرگذار است و قلم بيش از زبان نقش ايفا ميكند و بليغترين زبان، زبان قلم است و مردم به آنچه ميخوانند، بيشتر اهميت ميدهند.
اسفندياري در ادامه سخنانش درباره آثار تاليفياش و كتاب «سوگندنامه نويسندگان مسلمان» در زمينه نوشتن صحبت كرد.
مراسم ضيافت صميمانه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اهالي قلم، شب گذشته (سهشنبه 14 تير) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماري برپا شد.
چهارشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۵
نظر شما