به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومي موسسه كتابخانه و موزه ملي ملك، در ابتداي اين جشن رسول جعفريان آيين رونمايي از پرده قلمكاري شده مختار را با چيدن روبان و گشايش تالار هنر بهجاي آورد.
اين پرده قلمكار كه در ابعاد 280 در 468 سانتيمتر در اواخر دوران قاجار توسط سيد علي رقم خورده است، در قسمت وسط،مختار بر تختي نشسته و در طرفين او افرادي چون، ابراهيمبن مالك اشتر نخعي، شريح قاضي، عمربن سعد، شمر و خولي قرار دارند. در كنار اين پرده، سه قطعه از پرده كعبه كه در هفته گذشته در اين موزه رونمايي شد، به نمايش گذاشته شده بود.
رسول جعفريان رييس كتابخانه مجلس در اين مراسم گفت: خوشحالم كه در چنين روزي از كتابخانه ملك و فعاليتهاي تازه و قابل ستايش آن بازديد ميكنم. اميدوارم اين فعاليتها بهويژه در بخش موزهاي گسترش يابد.
وي سپس با يادي از حاج حسين ملك، به بخشي از زندگي امام حسين(ع) اشاره كرد كه بهطور معمول از آن غفلت ميشود. وي گفت: به دليل اين غفلت، ما از مفهوم زندگي در كنار مفهوم شهادت كه خود زندگي شرافتمندانه است غافل ماندهايم. البته در موارد نادري به اين بخشها توجه شده ولي اين توجه كامل و دقيق نبوده است.
جعفريان ادامه داد: امام حسين(ع) شخصيتي بسيار لطيف، با محبت و عاشقانه داشتهاند. ايشان شاعر نيز هستند و از خانوادهشان بهويژه دخترشان سكينه(س) با چهره ادبي و شاعرانهاي كه در تاريخ اسلام دارد، مشخص است كه خانوادهاي با روحيه و شاد داشتهاند.
وي سپس به تفاوت رفتارهاي شخصي ائمه عليهمالسلام و پيامبران اشاره كرد و با بازگويي چگونگي ازدواج امام حسين(ع) با ربابه، شعري را قرائت كرد كه آن حضرت در ستايش از همسر و دخترش سكينه سروده است.
پس از سخنان جعفريان، قصهاي از حضرت ابوالفضل(ع) نقالي شد و سپس فيلم كوتاهي به نام «بازرگان مرد فرهنگي» درباره زندگي حاج حسين آقا ملك براي حاضران پخش شد.
چهارشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۱
نظر شما