به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از بی.بی.سی، این کتاب که به روزهای پس از مرگ او مربوط است توسط افرادی که برای گرامیداشت او حضور یافته بودند و در مجموع توسط بیش از 800 نفر که بسیاری از آنها چهره ها و شخصیت های مشهور روز بودند، نوشته شده است. این کتاب توسط زنی که آن را در کلیسایی در آمریکا پیدا کرد، به بریتانیا بازگردانده شد.
مریلی سولانا که این کتاب را به قیمت 35 دلار از کلیسایی در ساوانای جورجیا در سال 2008 خریداری کرد، آن را به کتابخانه ملی اسکاتلند داده است که گران ترین مجموعه آثار لرد بایرون را نگه داری می کند.
سولانا می گوید پس از یافتن این جلد با کتابخانه ارتباط برقرار کرد و مطمئن شد که این کتاب یادبود توسط خانواده بایرون در ناتینگهام شایر جایی که او پس از مرگش در 1824 در یونان به خاک سپرده شد، دفن شده بود. او می افزاید از این که باید چنین کتاب باارزشی را با خودم به کتابخانه می آوردم دچار ترس شدم.
دیوید مک کلی از کارمندان کتابخانه که ارزش این کتاب را دریافت گفت قطعا در این کتاب اطلاعات جدیدی درباره بایرون وجود دارد و من مطمئنم که این اطلاعات از نظر بین المللی هم جالب است.
در حقیقت این کتاب اثری است که حتی بیش از کتاب «لرد بایرون فقید» نوشته دوریس لانگلی مور که در دوره ای پس از مرگ بایرون نوشته شد می تواند روشن کننده شخصیت و جهانی باشد که او در آن زندگی می کرد.
لرد بایرون كه از شاعران نوگرای ادبیات جهانی است، در انگلیس همپاي «سر والتر اسكات» و «توماس مور» محسوب ميشود. در اشعار او احساسات آزادیخواهانه و درد و رنج جهان و سرنوشت انسان با هم ادغام میشوند.
لردبایرون از سال 1816 به شوق رسيدن به آزادي و انقلاب، انگلیس را ترك كرد. او میخواست مرگش قهرمانانه باشد. فضاي ادبي آن روزگاران انگليس با نظرات و سبك اشعار بايرون چندان تناسبي نداشت و بسياري او را نفي ميكردند، اما فرانسویها بایرون را در كنار «ولتر» و «روسو» قرار دادند. «لامارتین» و «ویكتورهوگو»، مجذوب او شدند و او را با «شاتوبریان» قابل مقایسه میدانستند. آلمانیها نيز بایرون را به اندازه «شكسپیر» مهم شمردند و در روسیه نيز «پوشكین» و «لرمانتف» را «بایرونهای روس» ناميدند. بايرون در سال 1788 به دنيا آمد و در زمان مرگ 44 سال داشت.
شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۰ - ۰۸:۴۸
نظر شما