دوشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۸
اسلام جهت‌گیری اقتصادی و رهيافت‌هاي مشخصی دارد

پدرام الوندي مي گويد: امام موسي صدر با اعتقاد بر اين كه در اسلام علم اقتصاد نداریم، در كتاب «رهیافت‌های اقتصادی اسلام» بيان مي‌كند كه اسلام جهت‌گیری اقتصادی مشخصی دارد و رهیافت‌هایی را در حوزه اقتصاد پیش‌روی ما قرار می‌دهد./

پدرام الوندي، مسوول روابط عمومي موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در آستانه نشست بررسي کتاب «رهیافت‌های اقتصادی اسلام» كه درباره اندیشه و عمل امام موسی صدر به رشته تحرير درآمده است، عنوان داشت: اين اثر، کتابی است که ویژگی‌های خاصی دارد و این ویژگی‌ها خواندن این کتاب را برای محقق جست‌وجوگر جذاب می‌کند. 

وي با اشاره به اين كه امام موسی صدر از یک سو، با انتساب به خانواده‌ مرجعیت و فقاهت نگاه دینی و اسلامی خاص خودش را داشت، گفت: خانواده صدر در حوزه‌های علمیه همواره به فضل و دانش شهره بودند. در چنین خانواده‌ای امام موسی صدر سابقه چندین سال هم‌درسی و مباحثه با آیت‌الله شهید سیدمحمدباقر صدر را در حوزه علميه نجف داشت، سابقه‌ای که به طور یقین سبب اشتراکات اندیشه‌ای فراوانی میان این دو بزرگوار شد. 

الوند ادامه داد:‌ از سوی دیگر، ورود به حوزه اجتماع و مأموریت مهمی که امام موسی صدر برای خود در ارتقای جامعه شیعیان لبنان تعریف کرد، ویژگی دیگر وي به شمار مي‌آيد. سخنرانی‌های وي در سال‌های بعد و در مناسبت‌های گوناگون مانند روز جهانی کارگر به خوبی نشان از این داشت که او همچنان اندیشه و آراي اقتصادی دوران جوانی خویش را در حوزه مسایل اجتماعی پی‌می‌گرفت. 

وي با اشاره به محتوا و مضامين اين اثر اظهار كرد: همچنین امام موسی صدر را باید داراي یک ویژگی دیگر دانست. او فارغ‌التحصیل حقوق در اقتصاد از دانشگاه تهران بود. با وجود آن كه هیچگاه خود را متخصص علم اقتصاد نمی‌دانست، اما آگاهی از نظریه‌های اقتصادی رایج در پیوند با شناخت از احکام اسلام، زمینه تعمق در هر دو حوزه و رسیدن به بستر رهیافت‌های اقتصادی اسلام را برایش فراهم ساخت. با خواندن این کتاب درمی‌یابیم که امام موسی صدر اعتقاد داشت در اسلام علم اقتصاد نداریم، اما اسلام جهت‌گیری اقتصادی مشخصی دارد و رهیافت‌هایی را در حوزه اقتصاد پیش‌روی ما قرار می‌دهد. 

الوندي افزود: کتاب «رهیافت‌های اقتصادی اسلام» سومین جلد از مجموعه کتاب‌های «در قلمرو اندیشه امام موسی صدر» است. دو جلد نخست این مجموعه با عنوان‌های «نای و نی» و «ادیان در خدمت انسان» به موضوع‌هایی مانند دینداری در دنیای معاصر، انسان، عبادت و مقاومت اختصاص دارند. 

كتاب «رهیافت‌های اقتصادی اسلام» سال ۱۳۸۶ توسط موسسه امام موسی صدر با ترجمه «مهدی فرخیان» منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط