مدير توليد كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در آيين پاياني سومين مسابقه فيلمنامهنويسي، انتشار فيلمنامههاي برتر كودك و نوجوان را از برنامههاي آينده كانون عنوان كرد./
معاون تولید کانون در اين برنامه كه روز 27 تیر در تهران برگزار شد، بر توجه بیشتر کانون به فیلمنامهنویسی به عنوان مبنایی برای نشر اندیشه و تفکر در عرصه سینما تاکید کرد.
وی انتشار فیلمنامهها در قالب کتاب و ساخت برخی از این فیلمها را از برنامههای آینده کانون دانست و توضیح داد که یکی از فیلمهای برگزیده سومین مسابقه فیلمنامهنویسی در مرحله پیشتولید قرار دارد و تلاش میکنیم این فیلم برای نمایش در جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان آماده شود.
حمیدرضا شاهآبادی، نقش فیلمنامهنویسان را در جریان تولید فیلم بسیار با اهمیت ارزیابی کرد و گفت: متاسفانه به این امر مهم در سینمای ایران کمتر پرداخته شده است و کانون با برگزاری این مسابقه تلاش میکند جایگاه فیلمنامهنویسی را بالا ببرد.
وی از فیلمنامهنویسان نیز خواست موضوعهای مورد نیاز کودکان و نوجوانان و نیازهای جامعه را مورد توجه قرار دهند و به آن بپردازند.
به گفته شاهآبادي، نیازهای کودکان با بزرگسالان به لحاظ ماهیت متفاوت است و کسانی که در وادی سینمای کودک قدم میزنند و قلم بر کاغذ میگذارند باید این مسایل را مورد توجه قرار دهند تا فیلمها با مخاطب ارتباط موثرتری برقرار کنند.
معاون تولید کانون با بیان این که در تاریخ سینما فیلمهای برای کودک یا درباره کودک و حتی به بهانه کودک ساخته شده است اظهار امیدواری کرد که کمتر شاهد ساخت فیلمهای باشیم که به بهانه کودکان و با اهداف دیگری تولید میشود و فیلمهای ما باید بتوانند به درستی فرهنگ، ارزشها و اعتقادات ما را به نسل آینده منتقل کنند.
شاهآبادی در عین حال وعده داد دورههای آینده این مسابقه بهصورت گستردهتری برگزار شود.
لیلا میرهادی، سرپرست امور سینمایی کانون نیز برگزاری این مسابقه را مصداق توجه کانون به فیلم کودک برشمرد و گفت: کانون درصدد است از جریان فیلمنامهنویسی حمایت کند و امیدواریم گامهای بلندتری را در این زمینه برداریم و به نیازهای کودکان و نوجوانان پاسخ دهیم.
حسن آقاکریمی، لیلا میرهادی و مینو کریمزاده، داوری مرحله نهایی این مسابقه را از میان 40 اثر منتخب بر عهده داشتند. این آثار از میان 307 اثر رسیده به دبيرخانه انتخاب شدند.
داوران سومین مسابقه فيلمنامهنويسي كانون در بیانیه خود علاوه بر اعلام نام برگزیدگان در کنار برخی از این آثار قید کردهاند که این فیلمنامهها توسط کانون خریداری شود.
بر همین اساس در بخش بهترین فیلمنامهی بلند سینمایی جایزه بهترین فیلمنامه به مبلغ پنجاه میلیون ریال به همراه لوح شایستگی و خرید اثر بهصورت مشترک به دو فیلمنامه «قطبنما» نوشته آناهیتا تیموریان و علیرضا ثانیفر «به دلیل نگارش حرفهای و روان اثر و تلاش برای تقویت روحیه خودباوری نوجوانان در قالب داستانی ملموس و منطقی و به دور از شعارزدگی و عوامفریبی» و «زرد و قرمز» نوشته علیرضا محمودی «به دلیل موضوع نسبتاً بدیع و نگاه تازه به دوران آغازین جنگ تحمیلی با محوریت همدلی و همیاری مردم و همچنین پرداخت منطقی شخصیتهای اصلی، شروع و پایان مناسب در استفاده از موضوعهای فرعی مرتبط با درونمایه اصلی» تعلق گرفت.
در بخش فیلمنامه برگزیده نیز با قید «خرید اثر» از دو فیلمنامه «پشت بلندگو» نوشته مهدی بوستانی «به دلیل ایده اجتماعی جذاب و درونمایه قابل تعمیم آن» و فیلمنامه «داوطلب» نوشته حمید علیزاده «به دلیل توجه ویژه به پیامدهای جنگ و نگاه تازه به مسایل و مشکلاتِ کمتر توجه شده آوارگان» با اهدا لوح شایستگی و سکه تمام بهار آزادی قدردانی شد.
سومین مسابقه فیلمنامهنویسی کانون در بخش فیلمهای مستند به دلیل کمبود فیلمنامههای مناسب و قابل قبول، برگزیدهای نداشت و جایزه این بخش به فیلمنامه کوتاه پویانمایی اختصاص یافت.
همچنین جایزه بخش بهترین فیلمنامه پویانمایی به همراه خرید اثر، مبلغ ده میلیون ریال و یک لوح شایستگی بود که به فیلمنامه «شیرهای خسته» نوشته معصومه طاهریان «به دلیل دارا بودن پیامی بهغایت انسانی با محوریت توجه به محیطزیست و همچنین تازگی و جذابیت شیوه اجرای آن» تعلق گرفت.
در همین بخش، گروه داوران، لوح شایستگی و یک سکه تمام بهار آزادی را به فیلمنامه پویانمایی «در تاریکی» نوشته رضا حیدرنژاد بر اساس طرحی از محمدعلی سلیمانزاده، «به دلیل استفاده بهینه از منابع غنی ادبیات کهن ایران برای نگارش هنرمندانه فیلمنامهای جذاب و حرفهای با مضمونی امروزی» اهدا کرد.
جایزه بهترین فیلمنامه داستانی کوتاه و نیمهبلند این مسابقه شامل لوح شایستگی و ده میلیون ریال به همراه خرید اثر به فیلمنامه داستانی «نامهای برای او» نوشته مشترک زهرا وحیزاد و محمدعلی هاشمپور «به دلیل انتخاب هوشمندانه موضوعی ملموس و انسانی و پیریزی داستانی بدیع و لطیف با پایانی غیرمنتظره و تاثیرگذار برمبنای آن» اهدا شد.
نظر شما