دوشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۵
زمان‌پور:متخصصان، ضعف هاي حوزه كتاب را تبيين كنند

مجيد زمان‌پور، مدير انتشارات موسسه تنظيم و نشر آثار امام‌خميني(ره) به اشاره به بيانات مقام معظم رهبري درباره رضايت بخش نبودن وضعيت توليد و شمارگان كتاب در ايران، مي گويد: تعدادي از صاحب‌نظران حوزه نشر، با تكيه بر روش‌هاي علمي به بررسي و شناسايي ضعف‌هاي موجود در عرصه نشر و كتاب و شناخت عوامل موفقيت اين حوزه بپردازند تا مشكلات و موانع اين مسير رفع شوند./

مجيد زمان‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، حوزه كتاب را تخصصي و پيچيده ارزيابي كرد و گفت: توسعه نشر كتاب، ترويج فرهنگ كتابخواني و مقابله با آثار مضر، جزو محوري‌ترين مباحث قابل طرح در اين عرصه‌اند.

وي در ادامه، به تبيين ديدگاه‌هاي امام‌خميني (ره) درباره كتاب پرداخت و اظهار داشت: ايشان نگاه خاص خود را نسبت به كتاب در آثار مختلف بيان كرده‌‌اند. اين ديدگاه‌ها در قالب كتابي با عنوان "بوستان عالمان" و توسط موسسه تنظيم و نشر آثار امام‌خميني(ره) چاپ شده‌اند.

نويسنده كتاب "ياد ايامي" افزود: امام‌خميني (ره) معتقد بودند كه كتاب‌هاي مضر، باعث انسداد جريان‌هاي فكري در جامعه مي‌شوند. بخشي از اين آثار،‌ ريشه در خارج از كشور دارند و تفكرات غربي را در قالب مكتوب، به كشور وارد مي‌كنند. بخش دوم كتاب‌هاي ضاله نيز با ديدگاه‌هايي خاص و از دوران حكومت رضا پهلوي تا حكومت محمدرضا پهلوي، به شكل جريان‌هاي روشنفكري سر برآورده‌اند.

مدير انتشارات موسسه تنظيم و نشر آثار امام‌خميني(ره) يادآوري كرد: وقتي كتاب 40 صفحه‌اي "اسرار هزار ساله" نوشته علي‌اكبر حكمي‌زاده در اواخر دهه 30 و با هدف ايجاد شبهه در اعتقادات مذهب شيعه منتشر شد، امام‌ (ره) حدود دو ماه از وقت خود را به نگارش كتاب "كشف اسرار" اختصاص دادند و اين اثر را در پاسخ به آن كتاب نوشتند.

زمان‌پور در ادامه، با تاكيد بر توجه امام‌خميني (ره) به امر نظارت بر تدوين كتاب تصريح كرد: به اعتقاد ايشان، خسارت كنترل كتاب‌ها بعد از چاپ، بيشتر از هزينه نظارت بر آن‌ها در مرحله قبل از انتشار است.

مدير انتشارات موسسه تنظيم و نشر آثار امام‌خميني(ره) درباره وضعيت كنوني نظارت بر كتاب گفت: گاهي اين اصل، دستخوش تغيير و تحولات سليقه‌اي مي‌شود. گاهي آنقدر اين دايره تنگ شده كه برخي از آثار خوب منتشر نمي‌شوند و گاهي آنقدر اين فضا را آزاد مي‌گذاريم كه بسياري از كتاب‌هاي مضر از اين راه به چاپ مي‌رسند.

اين نويسنده، دوري از افراط و تفريط در روابط مجريان قانون و ناشران را ضروري ارزيابي كرد و افزود: گاهي خلاء قانوني در حوزه نظارت بر كتاب وجود ندارد. بلكه برداشت مجريان از قانون يا بي‌توجهي ناشران به آن، ايجاد مشكل مي‌كنند.

مجيد زمان‌پور در ادامه، با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري درباره وضعيت كنوني كتاب و كتابخواني در كشور گفـت: تبليغ كتاب با توجه به نياز مخاطبان و حجم بالاي آثار، رضايت‌بخش نيست و به تبليغات موسمي مانند زمان برگزاري نمايشگاه كتاب محدود مي‌شود.

 
رهبر معظم انقلاب، چهارشنبه 29 تير در ديدار با جمعي از مسوولان كتابخانه‌هاي بزرگ و عمومي با اشاره به سابقه کهن و تاریخی ملت مسلمان ایران در تولید کتاب و کتاب‌خوانی، شرایط کنونی تولید و شمارگان کتاب و آمارهای مطالعه کتاب را در کشور راضی کننده ندانستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها