شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۸
جشنواره اشتاين بك 2011 بين‌المللي برگزار مي‌شود

جشنواره اشتاين بك 2011 كه امسال نام جشنواره "دوستان و دشمنان" را به خود گرفته، براي نخستين بار، همزمان در كانال‌هاي بين‌المللي به صورت زنده پخش مي‌شود./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از پابليشرز ويكلي،  در سال‌هاي اخير مركز ملي اشتاين بك برنامه‌هاي سالانه‌اش را با ابتكاري تازه‌‌، با همكاري مراكزي فرهنگي و بين‌المللي چون «شهر كتاب» در كشورهاي مختلف جهان اشاعه داده است.

اين مركز، شنبه 6 آگوست (15 مرداد) در نخستين همكاري‌اش با مجمع مونتري كانتي فيلم به ارايه برنامه‌اي با عنوان ميزگرد «هيات تبهكاران: افراد شرور و علت نياز به آنها» در قالب سي و يكمين جشنواره سالانه اشتاين بك در سال 2011 مي‌پردازد.

در اين برنامه تعداد زيادي از فيلمنامه‌نويسان و سازندگان مطرح برنده جوايز سينمايي گرد هم مي‌آيند تا به ارزيابي مفهوم شرارت در ادبيات و سينما بپردازند و سرنخ‌هاي شكل‌گيري فاصله بين "ما" و "آنها" را دنبال كنند. سوزان بي. لاندو از سازندگان سينمايي هاليوود ميزبان و مجري اين گفتگوست و والون گرين، ديويد ميلچ و ديويد پيپلز از فيلمنامه‌نويسان سرشناس هاليوود او را در اين نشست ادبي-سينمايي همراهي مي‌كنند.

والون گرين مستندساز و فيلمنامه‌نويسي قديمي است كه با آثاري چون فيلمنامه وسترن «دسته وحشي» (به كارگرداني سم پكين پا) و فيلم اكشن «نابودگر» با بازي آرنولد شوارتزنگر و كارگرداني چاك راسل شناخته مي‌شود. او همچنين سال‌هاست به نوشتن سريال‌هاي تلويزيوني با موضوع جنايي و بزهكاري در شهرهاي بزرگ آمريكا مي‌پردازد.

ديويد ميلچ، سخنران قديمي دانشگاه ييل آمريكا، فيلمنامه‌نويسي است كه با سريال‌هاي تلويزيوني پليسي «ددوود» و «قصه‌هاي تلخ خيابان هيل» مطرح شده است و ديويد پيپلز، سرشناس‌تر از ديگر سخنرانان فيلمنامه‌هاي «بليد رانر» ساخته ريدلي اسكات و «بي‌وفا» ساخته آدريان لين را در كارنامه سينمايي خود دارد. او و همسرش جانت پيپلز تاكنون ده ها فيلمنامه براي ساخت فيلم‌هاي مستند و سينمايي هاليوود به نگارش درآورده‌اند.

مركز ملي جان اشتاين بك ساليناس، زادگاه جان اشتاين بك ميزبان اين برنامه است.

همچنين براي نخستين بار سه شهر بزرگ بين‌المللي به جمع ديگر شهرهاي برگزاركننده جشن ادبي امسال پيوسته‌اند. قاهره در مصر، ژوهانسبورگ در آفريقاي جنوبي و بروتون در انگلستان ميزبان برگزاري برنامه‌هاي همزماني از سي و يكمين دوره جشنواره بين‌المللي اشتاين بك 2011 هستند.

در قاهره چه خبر؟ "رمان مصور و دموكراسي: دوست و دشمن؟"

در چارچوب جشنواره اشتاين بك،  مجدي الشافي در مصاحبه‌اي زنده كه در تاريخ 7 آگوست (16 مرداد) از قاهره پخش مي‌شود، به جستجوي شيوه‌اي مي‌رود كه رمان مترو براي بازگويي مسايل موضوعي شخصيت‌هاي ناهنجار و به‌وجود آمدن دوستان و دشمنان انتخاب كرده است.

مجدي الشافي هنرمند و قصه‌پرداز مصري و از محكومان دادگاه‌هاي رژيم حسني مبارك، با رمان «مترو» با زباني بي پرده درباره فساد اداري در مصر سخن گفته است. اين كتاب قصه جواني نااميد از راهيابي و رسيدن به خواسته‌هاي اجتماعي‌اش را روايت و نقشه‌اش زا براي سرقت از يك بانك بازگو مي‌كند. انتشار اين اثر در رژيم سابق مصر ممنوع بود و اكنون بناست در سال 2012 توسط نشر متروپوليتن مك‌ميلان به بازار عرضه شود.

زنده از ژوهانسبورگ !
ديويد لوي از نام‌هاي سرشناس ادبي آفريقاي جنوبي نيز، 6 آگوست (15 مرداد) در برنامه‌اي زنده از ژوهانسبورگ با اريكا كاس از مركز ملي جان اشتاين ‌بك درباره ارتباط دو اثر سرشناس «خوشه‌هاي خشم» (1939) اثر جان اشتاين بك و رمان «گريه كن، سرزمين محبوب» (1948) اثر آلن پاتون نويسنده معاصر آفريقاي جنوبي به گفتگو مي‌نشينند و علل الهام و تأثير اثر كلاسيك اشتاين بك بر ادبيات داستاني آلن پاتون را مورد تأمل و موشكافي قرار مي‌دهند.

زنده از بروتون انگلستان!
بروتون شهري است كه اشتاين بك در سال 1959 خلال ترجمه قصه‌هاي شاه آرتور از زبان انگليسي قرون وسطايي قرن سيزدهم به زبان انگليسي امروزي در آنجا اقامت كرد. جان ويلنز، استاد مدرسه كينگز كه بارها به ديدن اشتاين بك رفته بود، جان مول، كودكي كه بارها با اشتاين بك ملاقات كرده و شعري درباره ملاقات‌هايش سروده بود، همراه اندي پيكرينگ از شيفتگان اشتاين بك، 7 آگوست (16 مرداد) در ميزگردي زنده در شهر بروتون درباره اسطوره ادبي آمريكا به گفتگو مي‌پردازند.

شهرهاي نايروبي در كنيا، بوتان، سيدني و آراكاتاكا در كلمبيا نيز از ديگر شهرهاي برگزاركننده برنامه‌هاي بزرگداشت اشتاين بك در سال 2011 خواهند بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها