دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۴
داستان‌های دينی كودك و نوجوان بايد ساده نوشته شوند

محمود حكيمي گفت: نويسندگان داستان‌هاي ديني كودك و نوجوان از ابزار ساده‌نويسي استفاده نمي‌كنند./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نقل از ستاد خبري نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن‌كريم، محمود حكيمي، نويسنده و پژوهشگر كتاب‌هاي ديني، در نشست تخصصي قصه‌هاي قرآني در بخش شعر و ادب نمايشگاه قرآن گفت: پس از انقلاب اسلامي كتاب قصه‌هاي قرآني بسياري از سوي نويسندگان به نگارش درآمده كه بسياري از آنها نيز ارزشمندند. 

او با بيان اين‌كه داستان‌هاي ديني همواره مورد توجه كودكان و نوجوانان و گاه بزرگسالان است، تصريح كرد: متاسفانه برخي از نويسندگان اين حوزه، آگاهي چنداني از احاديث و قصه‌هاي قرآني ندارند و حتي داستان‌ها را نيز نمي‌توانند بر اساس فهم و درك كودك و نوجوان به نگارش دربياورند. 

به گفته‌ حكيمي، گاه واژه‌هايي در كتاب‌‌هاي كودكان و نوجوانان ديده مي‌شود كه بزرگسالان نيز براي پيدا كردن معني آن نيازمند مراجعه به لغت‌نامه هستند، چه برسد به كودكان! بنابراين در ديدار با دانشمندان حوزه‌ي علميه پيشنهاد دادم كلاس‌هاي ساده‌نويسي براي نويسندگان قصه‌هاي قرآني و ادبيات ديني برگزار كنند.
 
اين نويسنده همچنين نسبت به تصويرگري كتاب‌هاي ديني ويژه‌ كودك و نوجوان انتقاد كرد و گفت: گاه تصاويري بي‌ارتباط با موضوعات قصه براي كودكان منتشر مي‌شود كه در مواردي، برخي از اين تصاوير به جاي جذب كودكان موجب وحشت آنها مي‌شود. 

حكيمي عنوان كرد: لازم است نويسندگان قصه‌هاي قرآني و احاديث، نخست خود از اهداف و نهضت پيامبران آگاه بوده و سپس بتوانند احاديث را به شكل داستان براي كودكان بيان كنند. 

نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم با شعار «قرآن كتاب بيداري» تا چهارم شهريورماه، از ساعت 17 تا 24 و در روزهاي تعطيل از ساعت 14 در مصلاي بزرگ امام خميني(ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها