هاشمی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: یکی از این کتابها با عنوان «رودکی در آینه شاعران فارسی» مربوط به 110 شاعری است که درباره رودکی، شخصیت و آثار او صحبت کردهاند یا در سرایش برخی از اشعار خود، از او پیروی داشتهاند.
وی در ادامه توضیح داد: «فرهنگ رودکی» عنوان دیگر کتابی است که در دست تدوین و گردآوری دارم. دیوان رودکی دارای لغات و واژگان دشواری است و برای درک بهتر اشعار او باید با معنای این لغات و اصطلاحات آشنا باشیم. در این فرهنگنامه تمامی اصطلاحات و واژگان دشوار دیوان رودکی را با ذکر منابع شرح داده و فهرست اعلامی برای آنها تهیه کردهام.
این پژوهشگر به مجموعه مقالهای درباره رودکی اشاره و تشریح کرد: درباره رودکی مقالاتی از سال 1320 و از مفاخر زبان و ادب فارسی ما در دسترس است. از جمله نویسندگان این مقالات میتوانم به عبدالحسین زرینکوب، پرویز ناتل خانلری، علیاکبر دهخدا و بدیعالزمان فروزانفر اشاره کنم. در حال حاضر گردآوری این مجموعه مقالات را در دست انجام دارم.
وی ادامه داد: گردآوری و تقسیمبندی موضوعی این مقالات میتواند به عنوان مرجعی در اختیار محققان و پژوهشگران این حوزه قرار بگیرد.
هاشمی درباره یکی دیگر از کتابهایی که تدوین آنرا در دست انجام دارد، اظهار داشت: «شرح اشعار رودکی» یکی از کارهایی است که در دست انجام دارم. البته این اثر به زمان زیادی نیاز دارد و در آغاز راه است. شرح اشعار رودکی را براساس معنای واژگان و اصطلاحات دیوان او انجام میدهم.
این پژوهشگر در پایان از پیشنهاد طرحی به بنیاد رودکی خبر داد و یادآور شد: پیشنهادی برای تاسیس دپارتمان یا مرکز رودکیشناسی مطرح کردهام. چنین مرکزی میتواند در معرفی پژوهشگران و آثار آنان درباره رودکی پیشگام باشد و فرهنگ ایرانی- اسلامی را در جهان مطرح کند.
ایوب هاشمی، متولد 1339 است. پیشتر درباره رودکی کتاب «رودکینامه» (با عنوان فرعی: بررسی احوال و اشعار پدر شعر فارسی) در 408 صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و قیمت 10 هزار تومان توسط انتشارات بنیاد رودکی از این مولف و پژوهشگر منتشر و راهی بازار کتاب شده است.
دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۲
نظر شما