مهرداد رضاييفر در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، به بيان سير شكلگيري جريان انقلاب در كرمانشاه پرداخت و گفت: حضور آيات عظام «سيد حسين بروجردي» و «عبدالجليل جليلي» در كرمانشاه و نزديكي مردم به اين مراجع تقليد، اولين جرقههاي مبارزات انقلابي را ايجاد كرد.
وي افزود: مردم كرمانشاه، جزو اولين افرادي بودند كه در اعتراض به انتشار مقاله توهينآميز درباره روحانيت انقلابي در دي ماه سال 1356كفن بر تن كردند و به خيابانها آمدند.
نويسنده كتاب «ققنوس بيستون» با اشاره به حمايت بازاريان كرمانشاه از خانواده فعالان انقلابي تبعيد شده به شهرهاي حوالي كرمانشاه، يادآوري كرد: به تدريج، دانشگاهيان، طلاب، دانشآموزان و همه اصناف، حلقه انقلابيون اين استان را كامل كردند.
رضاييفر از «شهيد محمد سعيد جعفري» به عنوان يكي از فعالان ياد كرد و افزود: وي در كنار علمايي مانند آيتالله عطاءالله اشرفي اصفهاني، مبارزات خود را انجام ميداد.
وي با اشاره به تظاهرات مردم كرمانشاه در سالهاي منجر يه پيروزي انقلاب گفت: شيخ هادي جليلي، نوه آيتالله عبدالجليل جليلي، يكي از رهبران جريان انقلاب در آن سالها بود.
اين پژوهشگر انقلاب و دفاعمقدس، درباره چگونگي تدوين كتاب «تاريخ انقلاب در كرمانشاه» اظهار كرد: اين اثر بر اساس خاطرات بازاريان، دانشآموزان، دانشجويان، طلاب، اصناف و زنان مبارز كرمانشاهي تدوين خواهد شد. اين پروژه در حال حاضر، در مرحله گردآوري و ضبط خاطرات قرار دارد.
مهرداد رضاييفر، تاريخشفاهي را مبناي اصلي تدوين كتاب «تاريخ انقلاب در كرمانشاه» دانست و خاطرنشان كرد: با توجه به اين كه برخي از افراد موثر در انقلاب از دنيا رفتهاند، مجبوريم كه خاطرات آنها را زبان نزديكانشان بياوريم و براي تكميل و مستند كردن آنها، از اسناد و مطالعات كتابخانهاي نيز بهره گيريم.
وي در پايان با اشاره به بودجه محدود حوزههنري استان كرمانشاه براي اين پروژه تحقيقاتي تاريخي، گفت: اميدوارم كه حوزههنري و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي كرمانشاه، حمايتهاي خود از تدوين كتاب «تاريخ انقلاب در كرمانشاه» را بيشتر كنند.
سهشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۳
نظر شما