«فرهنگ ايران در سفرنامههاي اروپاييان دوران باستان» با سخنراني زاگرس زند، پژوهشگر تاريخ ايران باستان و نگاهي به كتابها، اسناد تاريخي و سفرنامههاي كهن بررسي ميشود.*
كهنترين اطلاعاتي كه از سرزمين ايران در دوران باستان به روزگار ما رسيده، علاوه بر متون ديني اوستا، نوشتههايي است كه از هرودوت و فيثاغورث برجاي مانده است. هرودوت اطلاعات نسبتا جامعي از سرزمينهاي واقع در قلمرو امپراتوريهاي ايران در آن زمان به دست ميدهد. در خود ايران نيز منابع فراواني درباره وضعيت ايران وجود داشته و به هنگام نياز مورد استفاده قرار ميگرفته است.
فيثاغورث در كتاب سياحتنامه خود به وصف راهها، مزارع، رودخانهها، كوهها و شهرها و آباديهاي ايران پرداخته است. هرودوت نيز كه سفرهاي بسياري در قلمروهاي ايران كرده بود، مشاهدات خود را در اين سفرها يادداشت كرده است. اطلاعات او را بعدها، مورخان و جغرافيدانان ديگر، مانند گزنفون، استرابو، بطلميوس، كتزياس و بسياري ديگر تكميل كرده و سپس پايه و اساس تاريخنويسي قرار گرفت.
نشست تخصصي «فرهنگ ايران در سفرنامههاي اروپاييان دوران باستان» عصر يكشنبه (16 مرداد) ساعت ١7 در بنياد فرهنگي، هنري جمشيد جاماسيان برپا ميشود و علاقهمندان به شركت در اين نشست بايد به خردمند شمالي، كوچه شهيد اعرابي، شماره ٤، طبقه دوم، مراجعه كنند.
نظر شما