ذكايي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار كرد: متاسفانه با وجود رشد بسيار خوب صنعت چاپ در كشور، هنوز مجموعه تصميمگيران اين حوزه به اين نتيجه نرسيدهاند كه چاپ يك صنعت است.
وي ادامه داد: براي اينكه چاپ را به عنوان يك صنعت در كشور قبول كنند، انگيزهاي وجود ندارد و تصور ميشود بايد به اين حوزه تنها نگاه فرهنگي داشت.
ذكايي با بيان اينكه لازمه حل مشكلات صنعت چاپ اصلاح نگاه موجود است، افزود: بايد به چاپ نگاه صنعتي داشت نه نگاه فرهنگي صرف؛ اگرچه خروجي صنعت چاپ در برخي حوزهها فرهنگي است ولي ماهيت آن صنعتي است.
وي تاكيد كرد: مشكلات صنعت چاپ فقط با اعطاي تسهيلات يا افزايش تعرفههاي گمركي حل نميشود، اينها جزئيات اين صنعت است و اين در حالي است كه ما بسياري از مسايل كلي را رها كردهايم.
ذكايي با اشاره به مزاياي قرار گرفتن عنوان چاپ در بين ساير صنايع، يادآور شد: اغلب صنايع در بحث هدفمندي يارانهها بسته حمايتي دريافت كردند، اما صنعت چاپ از دريافت اين بستهها بينصيب ماند.
وي ادامه داد: وقتي به عنوان صنعت به چاپ نگاه شود، بانكها امكان اين را مييابند كه از بخش اختصاص يافته به صنعت به چاپخانهداران تسهيلات اعطا كنند كه متاسفانه اين موضوع تحقق نيافته است.
مدير شركت چاپ و نشر ترنج با بيان اينكه صنعت چاپ بايد يكي از دغدغههاي وزارت جديد صنعت، معدن و تجارت باشد، گفت: در برخي از بخشها وضعيت صنعت چاپ به سامان نيست و بخشي از اين نابساماني ناشي از تنگناهاي اقتصادي براي كل بدنه صنعت است.
به گفته وي، علاوه بر اين صنعت چاپ مشكلاتي در بطن خود دارد؛ يعني در بدنه صنف، آنطور كه بايد تحرك وجود ندارد و در دولت نيز نگاه واقعي نسبت به اين صنعت حكمفرما نيست.
ذكايي افزود: دستاندركاران دولتي و بدنه صنف بايد در تعامل با يكديگر مسايل و مشكلات را تحليل و براي خروج از آن راهكار ارايه كنند.
11 شهريور به عنوان روز صنعت چاپ نامگذاري شده و هر سال برنامههايي در آستانه اين روز برگزار ميشود.
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۳
نظر شما