«جنسيت همه جا هست به جز در خود جنسيت» اين جملهاي از رولان بارت است كه اكبر جباري نويسنده كتاب «فلسفه، تكثير، جنسيت» ميكوشد آن را در كتابش اثبات كند.*
وي افزود: نويسنده كتاب، با تكيه بر جملهاي از بورديو در كتاب «اغوا» اين مساله را مطرح ميكند كه چگونه مساله جنسيت در بسياري از مسايل دوران كنوني رسوخ پيدا كرده است.
رنجبر ادامه داد: به زعم وي، در زيستجهان كنوني ما، معماري يكي از نمونههاي بارز تجلي جنسيت است. جباري براي اثبات اين مدعا، نمونههايي نظير برجهاي آبي ميشيگان و ساختمان فرمانداري فلوريدا را بررسي ميكند. لوگوهاي طراحان معروف نيز در اين كتاب بررسي شدهاند.
به گفته مدير نشر پرسش، براي فهم موضوع كتاب، ابتدا بايد با فلسفه جنسيت آشنا شد. نويسنده در توضيح اين موضوع، پس از طرح آن در فضاي فكري سكولار، آن را در رسانههاي غربي پيميگيرد.
رنجبر گفت: منِ دكارت و جنسيت، هگل و ديالكتيك جنسيت و همچنين بررسي اين موضوع در نزد بودريار و فلاسفه كلاسيك نظير افلاطون و ارسطو، از ديگر بخشهاي كتاب قلمداد ميشود.
وي با اشاره به نقش ناخودآگاه انسان در دخالت دادن جنسيت در امور مختلف گفت: نويسنده اين كتاب كه اكنون در ايران حضور ندارد، ميكوشد به مخاطبانش بگويد كه افراد بدون اين كه قصد آن را داشته باشند، مساله جنسيت را در مسايل مختلف دخالت ميدهند و اين مساله تنها به غربيان اختصاص ندارد.
رنجبر در پايان عنوان كرد: ميتوان گفت كه كتاب حاضر در پي اثبات اين جمله «رولان بارت» است كه «جنسيت همه جا هست به جز در خود جنسيت».
نظر شما