در آيين رونمايي از «سفير هفت هزار روزه» مطرح شد
خاطرات موسوي درچهاي محوري براي تاريخشفاهي انقلاب است
حسين صدر روحاني در آيين رونمايي از كتاب «سفير هفت هزار روزه» گفت: در اين اثر خاطرات شخصي گردآوري شده كه خود محوري براي تاريخ شفاهي انقلاب بوده است. زيرا او درباره فعاليتهاي اغلب مبارزان اطلاعات بسياري داشت و پرونده آنها زير نظر وي بود.*
حجتالاسلام فخرزاده در اين مراسم به سخنراني درباره جايگاه و اهميت تاريخ شفاهي پرداخت و آن را يكي از روشهاي موثر در انتقال اطلاعات حوادث تاريخي به مردم ايران دانست و گفت: تمام اسناد و مدارك قادر به بازگويي زواياي مختلف حوادث تاريخي مانند انقلاب اسلامي نيستند زيرا اطلاعاتي مهمي مانند اسامي مبارزان مخفي نگه داشته ميشدند. بنابراين ورود به اين اطلاعات نانوشته به وسيله تاريخ شفاهي صورت ميگيرد.
وي درباره فعاليتهاي واحد تاريخ شفاهي حوزه هنري اظهار کرد: تاكنون حدود 6200 ساعت مصاحبه با 800 نفر از شخصيتهاي مبارز صورت گرفته كه حاصل آن تدوين و چاپ 33 عنوان كتاب بوده است.
سپس صدر روحاني، با اشاره به 8 سال مصاحبه براي تدوين اين كتاب، گفت: در كتاب «سفير هفت هزار روزه» خاطرات شخصي گردآوري شده كه خود محوري براي تاريخ شفاهي بوده است. زيرا وي درباره فعاليتهاي اغلب مبارزان اطلاعات بسياري داشته است و پرونده آنها زير نظر وي بود.
سیدمحمود دعایی، مدير روزنامه اطلاعات نيز سخنراني خود را با اشاره به فعاليتهاي مرحوم موسويدرچهاي آغاز كرد و گفت: حجتالاسلام سيدتقي موسويدرچهاي، پيكي رازدار و نكتهسنج و رابط مبارزان شهرستانها با خانه امامخميني(ره) بود و هستههاي ناشناخته مبارزان جوان را در شهر قم تشكيل داد. به همين دليل در شهرستانهاي مختلفي توسط ساواك دستگير شده بود.
وي سپس به بيان خاطراتي درباره نحوه ارتباط امامخميني(ره) از عراق با ايران پرداخت و گفت: سيدمصطفي خميني به عنوان بازوي توانمند امام(ره) سازماندهي دقيقي را صورت داده بود. وي مرحوم علياكبر ابوترابي را به عنوان پيك در عراق و سيدتقي موسويدرچهاي را به عنوان رابط در ايران انتخاب كرده بود.
نظر شما