به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، نشست خبري دوره آموزش استادان صنعت چاپ در آلمان صبح امروز (چهارشنبه 26 مرداد) با سخنراني يوسف افراش، سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سيامك دري، مجري اين طرح در دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد.
افراش در اين نشست گفت: اينك صنعت چاپ بومي ايران، با ورود تكنولوژي و دستگاههاي جديد چاپي به كشور نيازمند آموزش و به روز رساني اطلاعات دستاندركاران اين حوزه است.
وي ادامه داد: در سالهاي اخير، چاپ در كشورهاي صاحب اين صنعت رشد چشمگيري داشته است و در اين ميان اگر چه بسياري از دستگاهها به كشور وارد شدهاند اما ما هنوز در زمينه دانش فني با اين كشورها فاصله زيادي داريم.
افراش با اشاره به سند چشمانداز 20 ساله كشور، يادآور شد: طبق اين سند، جمهوري اسلامي ايران در 10 سال آينده بايد حرف نخست را در منطقه بزند و با توجه به ظرفيتهاي بسيار خوبي كه در اين زمينه وجود دارد، بايد به نوسازي و بوميسازي صنعت چاپ نگاه جدي داشته باشيم.
وي تصريح كرد: در سالهاي اخير آموزش صنعت چاپ به يكي از دغدغههاي اصلي دستاندركاران اين حوزه تبديل شده است، در اين ميان افرادي كه دستگاههاي نو و جديد را به كشور وارد كردهاند نيز متوجه اهميت مقوله آموزش در ارتقاي كيفيت كاري خود شدهاند.
سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: ديگر تشكلهاي صنفي و NGOهاي مختلفي در صنعت چاپ شكل گرفتهاند كه به موضوع آموزش توجه ويژهاي دارند و در كل اتفاقهاي خوبي در اين حوزه رخ داده است.
افراش درباره نگاه جدي دفتر امور چاپ به موضوع آموزش، توضيح داد: اين دفتر تلاش كرده است بر جنبه آموزشي صنعت چاپ بيش از گذشته دقت داشته باشد. برگزاري 7 دوره آموزشي همزمان با مسابقات تخصصي چاپ، 3 دوره آموزشي در نمايشگاه چاپ و ديجيتال و ... برخي از اين نمونهها به شمار ميآيند.
به گفته وي، برپايي دورههاي كوتاه مدت، زمينه و بستر را براي توجه جدي به موضوع آموزش در كشور فراهم آورد به گونهاي كه اكنون تعدادي از فارغالتحصيلان ايراني براي آموزش به كشور آلمان اعزام ميشوند.
وي گفت: در يك برنامه بلند مدت 6 ساله، اغلب شهرهاي ايران ميتوانند از آموزشهاي علمي و عملي بهرهمند شوند و براي نيمه دوم سال جاري استانهاي قم، مشهد و تهران و در سال آينده استانهاي آذربايجان، فارس، اصفهان و ... در اولويت برگزاري دورههاي آموزشياند.
در بخش ديگر اين نشست، سيامك دري، رييس مركز آموزشي كساكاوش ـ مجري برگزاري دوره آموزشي استادان صنعت چاپ در آلمان ـ نيز در سخناني گفت: به دنبال برگزاري دو دوره آموزشي موسسه پرينت پرموشن در شهرهاي تهران و مشهد، 18 نفر برگزيده شدند.
وي افزود: از ميان 18 شركتكننده برتر 14 نفر براي حضور در اين دوره با توجه به معيارهايي مانند لزوم مدرس بودن افراد، بهرهمند بودن از تحصيلات آكادميك رشته چاپ و تسلط به زبان انگليسي انتخاب شدند.
دري با بيان اينكه شركتكنندگان 30 و 31 مرداد به شهر هايدلبرگ كشور آلمان ميروند، ادامه داد: بازديد از مراكز چاپي و تجهيزات پيش از چاپ و پس از چاپ شهرهاي مختلف آلمان، حضور در دورههاي آموزشي تئوري و عملي و ... برخي از اين برنامهها بهشمار ميآيند.
وي با بيان اينكه شركتكنندگان در دو آزمون موسسه پرينت پرموشن شركت ميكنند، توضيح داد: نخستين آزمون زمان ورود اين افراد به موسسه و آزمون دوم پس از پايان دوره با هدف سنجش و ارزشيابي دوره انجام ميشود.
دري همچنين درباره هزينههاي اين دوره آموزشي گفت: تمام هزينههاي دوره آموزشي مدرسان صنعت چاپ، بدون هزينه بليت و رفت و آمد در كشور آلمان، 60 هزار يورو پيشبيني شده است و با توجه به مشاركت 65 درصدي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در تقبل هزينههاي اين دوره، شركتكنندگان فقط 3 ميليون تومان پرداخت ميكنند.
چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۳
نظر شما