چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۰
فضيلت و كرامت انسان در قرآن متجلي شده است

معاون رئيس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در مراسم رونمايي 30 قرآن نفيس از مجموعه گنجينه نسخ خطس كاخ گلستان گفت: ثبت ملي و يا ثبت جهاني قرآن‌هاي نفيس پاسداشت عشق، محبت، فضيلت، كرامت و اعتنا به ظرفيت‌هاي انساني است كه همه در قرآن متجلي شده است.*

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، آيين رونمايي و ثبت ملي 30 قرآن نفيس جهان اسلام از مجموعه گنجينه نسخ خطي كاخ گلستان با حضور روح‌الله احمدزاده كرماني، معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و مسعود شريفي، مديريت مجموعه تاريخي ـ فرهنگي كاخ گلستان و مسعود علويان‌صدر، معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي شب گذشته (سه‌شنبه 25 مرداد) برگزار ‌شد.

احمدزاده كرماني پس از خوش‌آمدگويي به ميهمانان گفت: كار بسيار نيكويي است كه به بركت ماه مبارك رمضان و در اين روز سراسر كرم و مكرمت، ميلاد امام حسن مجتبي (ع)، تاريخ نگارگري، كتابت و تاريخ خط را در قالب قرآن كريم مرور كنيم.

وي افزود: انواع خط‌هاي نستعليق، ثلث به كوشش هنرمندان و خوشنويسان خلاق ايراني ظهور پيدا كرد و مزين كردن خط به آيات الهي امروز منجر به ظهور مكاتب مختلف خط و كتابت قرآن كريم شده است.

معاون رئيس جمهور در ادامه سخنانش گفت: سازمان ميراث فرهنگي كشور طي 4 ـ 5 سال گذشته بيش از 450 اثر معنوي را به ثبت ملي رساند كه اين اقدام صيانت و نگهداري از مواريث فرهنگي و تاريخي است.

احمدزاده کرماني يادآور شد: كوشش ما اين است كه اين مجموعه کامل شود و شناسنامه‌دار كردن هويت ملي و ثبت بيش از پيش آثار منقول و معنوي ملي سرعت بيشتري پيدا كند. البته مجلس شوراي اسلامي نيز كمك بسياري براي سرعت‌بخشيدن و شناسنامه‌دار كردن اين آثار مي‌كند تا بتوانيم از ظرفيت‌هاي موجود در حوزه ثبت آثار معنوي در حوزه‌هاي مختلف استفاده بيشتري كنيم.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري ادامه داد: ظرفيت‌هاي مختلفي براي آثار معنوي در حوزه‌هايي مانند شعر، نگارگري، پيكرتراشي، هنر، كتابت و... وجود دارد كه ميراث‌دار هويت تاريخي ايران است و بايد بيش از گذشته مورد توجه قرار گيرد.

وي يادآور شد: امروز اين افتخار را داريم که 6 اثر فرهنگي ايراني را به ثبت جهاني برسانيم و در نظر داريم تا پايان سال جاري ميلادي نيز پرونده «باغ‌هاي ايراني» را براي ثبت جهاني ارسال کنيم که اين نشانه استقبال حافظه فرهنگي جهاني از آثار با ارزش ايراني است.

اين مقام مسوول به آمار آثار به ثبت رسيده در 80 سال گذشته اشاره كرد و گفت: از سال 1309 تا 1384 در کشور تنها 7 اثر به ثبت معنوي رسيده بود در حالي که اين آمار امروز به 13 اثر و 23 بناي تاريخي رسيده است.

احمدزاده کرماني يادآور شد: امروز ايران نه به معناي جغرافياي سياسي بلكه به عنوان بخش مهمي از جغرافياي فرهنگي و تمدني حافظه جهاني مطرح است و امروزه بشريت براي اينكه خودش را در آيينه امروز ببيند مجبور به ريشه‌كاوي در گذشته ايران است چرا که تفکر متعالي بشريت در آثار و ابنيه تاريخي ايراني هويداست و اينها ترجمان نگاه ويژه ايرانيان به کيهان و هستي است.

وي افزود: پس از ظهور اسلام در ايران ظرفيت‌هاي هنري بيشتر شد و در دوره صفويه و قاجاريه تفكر معنوي و انساني در قالب نقاشي، كتابت، نگارگري، خطاطي و خوشنويسي در آثار معنوي و معماري در ابنيه‌هاي تاريخي رشد قابل توجهي يافت.

وي به دوره تاريخي قاجار نيز اشاره كرد و گفت: در دوره قاجار با ظهور چاپ و چاپ سنگي و همچنين ارتباط خوشنويسان با اساتيد قديمي در خط ايراني به ويژه نستعليق‌نويسي تغييراتي حاصل شد و اين هنر به دست هنرمندان تجلي پيدا كرد.

در ادامه سخنراني رئيس سازمان ميراث فرهنگي و رونمايي از يك نسخه نفيس قرآني، تواشیح‌ و سرودخوانی در مدح امام علي (ع) انجام شد كه با صدای تشويق حاضران شكوهي ديگر به مراسم بخشيد.

پس از سخنراني احمدزاده همزمان با اذان مغرب، نخست نماز جماعت اقامه شد و پس از بازديد احمدزاده كرماني و همراهانش از  نسخ خطي قرآني كه در گنجينه كاخ گلستان موجود بود، از ميهمانان دعوت كردند تا افطار كنند كه اين تاخير زياد باعث دلخوري ميهمانان و خبرنگاران رسانه‌ها شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط