جمعه ۴ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۰
ضرورت پاسخگويي به شبهات جوانان در «جوان، دين، سياست»

چاپ نخست کتاب «جوان، دين، سياست» نوشته عباس رحيمي از سوي نشر جمال منتشر و روانه بازار كتاب شد. اين كتاب در سال 1380 توسط دانشگاه آزاد علامه مجلسي به چاپ رسيد و اينك با تجديد نظر و اضافات توسط نشر جمال به چاپ رسيده است._

به گزارش خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، اين اثر، گفت‌وگويي درباره سه اصل مهم انقلاب و قانون اساسي است كه از جمله مسائل روز محسوب مي‌شوند و اذهان بسياري را به خود مشغول ساخته‌اند. اين سه اصل عبارتند از: «ولايت فقيه، دخالت دين در سياست و حكومت و آزادي.»

بحث و گفت‌وگو در صورتي كه به جدال و ستيز منتهي نشود، جزء تفكيك‌ناپذير فرهنگ غني و محكم اسلام است. قرآن و رسول خدا(ص) و پيشوايان ديني همواره مسلمانان را به پرسش، تحقيق، جست‌و‌جو، فهميدن، فهماندن، تفكر و تعقل، دعوت و تشويق كرده‌اند.
اسلام، علم را مايه خوشبختي و جهل را ريشه همه بدبختي‌ها و عقب‌ماندگي‌ها مي‌داند و مسلمانان دانا و اهل تحقيق را ستايش و آنان را كه در جهل فرو رفته‌اند، به شدت نكوهش مي‌كند.

اسلام، دانشمند و فقيه را ـ‌كه هدايت جامعه را به عهده دارد‌ـ از هزار عابد ـ‌كه در خود فرو رفته‌ـ برتر و براي شياطين، خطرناك‌تر مي‌داند.

از آنجا كه راه يادگيري از سوال كردن شروع مي‌شود، پيامبر(ص) در حديثي فرمود: «علم، همچون گنجينه‌هايي است كه توسط پرسش مي‌توان آنها را گشود، پس بپرسيد كه چهار گروه از پرسش و پاسخ، سود مي‌برند: سوال كننده، پاسخ دهنده، شنونده و كسي كه دوستدار آنها باشد.»

امامان معصوم(عليهم‌السلام) نيز سعي مي‌كردند ابهامات و شبهات را با گفت‌وگو برطرف كنند. امام‌ علي(ع) باب گفت‌و‌گو را با مخالفان خود باز كرد، به ويژه در مسائل سياسي. ايشان از راه گفت‌و‌گو و مكاتبه با ديگران سعي كرد ابهامات را بزدايد. امام حسن و امام حسين(عليهم‌السلام) نيز در اين ميدان قدم نهادند. حضرت امام رضا(ع) در خراسان، يكي از كارهايش تشكيل جلسات بحث و مناظره با صاحبان ملل، عقايد و مذاهب مخالف بود كه در كتاب ارزشمند احتجاج (نوشته ابومنصور، احمدبن علي‌بن ابي طالب طبرسي از علماي قرن ششم هجري) بخشي از آن مباحث آورده شده است.

در دنياي پرآشوب امروز كه شبهات و ابهامات، ذهن بسياري از حق‌جويان را تاريك كرده، بهترين شيوه براي روشن شدن تاريكي‌هاي ذهن، بحث و گفت‌و‌گوست.

عباس رحيمي، نويسنده اين اثر در مقدمه كوتاه خود، خوانندگان اين كتاب را به دو نكته توجه مي‌دهد؛ يكي مباحث موجود در كتاب كه بسيار ساده و روان بيان شده تا جوانان و نوجوانان به آساني به عمق آن دست يابند و ديگر آن كه، مطالب اين كتاب مي‌تواند در مراكز آموزشي به ويژه مدارس راهنمايي، دبيرستان، هنرستان، دانش‌سراها و دانشگاه‌ها توسط استادان بيان شوند تا به صورت يك جزوه درسي از آن بهره گيرند، همچنين در كلاس‌هاي عقيدتي ساير نهادها مانند سپاه، بسيج، جهاد و ... نيز مي‌تواند متن درسي يا مسابقه استفاده شود.

چاپ نخست کتاب «جوان، دين، سياست» با شمارگان 5000 نسخه، 111 صفحه و بهاي 13500 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط