وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، عنوان کرد: همانطور که امسال شاهد برپایی نمایشگاه قرآن در استانهای خوزستان و اصفهان بودیم، امیدواریم این نمایشگاه در سالهای آینده در سایر استانها نیز برگزار شود.*
وی ادامه داد: نمایشگاه نوزدهم که با شعار «قرآن؛ کتاب بیداری اسلامی» برگزار شد، به شکل مناسبي توانست عموم مردم را با دستاوردهای قرآنی ایران و سایر کشورهای اسلامی آشنا کند. در این مدت علما و بزرگان قرآنی زیادی از نمایشگاه بازدید کردند که از همه آنها تشکر میکنم. همچنین از بازتاب رسانهای خوب نمایشگاه قرآن توسط خبرگزاریهای مختلف به ویژه صدا و سیما در تهران و سایر استانهای کشور، قدردانی میکنم.
حسینی یادآور شد: امسال در نمایشگاه قرآن شاهد اجرای برنامههای جدیدی بودیم، اهدای نشان دولتی به چهارده استاد و قاری قرآنی توسط رییس جمهور، از جمله آنها به شمار میآید. همچنین به زودی کتابهایی که در حوزه دین و قرآن از سایر کشورهای اسلامی خریداری شدهاند، برای استفاده پژوهشگران و محققان قرآنی عرضه خواهند شد.
سپس حجتالاسلام حمید محمدی، رییس نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با تشکر از برگزارکنندگان اصلی به ویژه مدیران و مسوولان بخش اجرایی نمایشگاه قرآن کریم، گفت: نمایشگاه نوزدهم به گونهای برگزار شد که برای یک کودک خردسال تا صاحب نظري قرآنی دارای برنامههای متنوعی بود. در این نمایشگاه، حدود 250 روحانی حضور داشتند که روزانه به ارایه خدمات مشاورهای در حوزه دین میپرداختند. همچنین در نمایشگاه نوزدهم شاهد برگزاری بیش از 550 نشست بودیم که منجر به تولید بیش از 10 هزار صفحه قرانی شد و به زودی این صفحات قرآنی در قالب 20 جلد کتاب ارایه خواهند شد.
وی بیان کرد: نمایشگاه نوزدهم با هفت بخش جدید که «کرسیهای نظریهپردازی»، «دشمن شناخت»، «هنر مفهومی»، «پوشش اسلامی»، «شورای عالی انقلاب فرهنگی»، «بیداری اسلامی» و «عترت و ولایت» عناوین آنها را تشکیل میدهند، نزدیک به دو ميليون و 250 هزار بازدیدکننده داشت که توجه ویژه مردم به قرآن کریم در ماه رمضان را نشان میدهد.
حجتالاسلام محمدی اظهار کرد: تمامی موسسات و نهادهایی که دولت بودجه قرآنی در اختیار آنها قرار میدهد، موظفند در سالهای آینده از تمام ظرفیتهای قرآنی خود استفاده کنند و پاسخگوی قرآن دوستان در ارایه برنامههای متنوع قرآنی در نمایشگاه قرآن کریم باشند.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی کشور یادآور شد: در سالهای آینده میکوشیم شاهد برپایی بخش بینالملل در تمام بخشهای نمایشگاه قرآن کريم باشیم؛ به گونهای که بتوانیم با دستاوردهای قرآنی سایر کشورهای اسلامی در بخشهای متنوع نمایشگاه آشنا شویم. همچنین با راهاندازی نمایشگاه مجازی قرآن کریم به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی در سالهای آینده تمامي مردم ايران از دستاوردها و برنامههای قرآنی نمایشگاه باخبر خواهند شد.
در ادامه این مراسم از بیست و سومین جلد تفسیر قرآن آیتالله جوادی آملی با عنوان «تسنیم» و کتاب «از ملک سلیمان تا ملک مهدی(عج)» رونمایی شد.
حجتالاسلام علي اسلامي، معاون پژوهشی پژوهشکده اسراء درباره کتاب «تسنیم» گفت: این اثر که تفسیر هجده جزء از قرآن کریم را دربر دارد، سال 1385 به عنوان تحقیق برتر در حوزه علوم قرآنی انتخاب شد. همچنین در این اثر که یک دایره المعارف قرآنی به شمار میآید، تفسیر قرآن به قرآن، تفسیر قرآن به سنت و تفسیر قرآن به عقل به چشم میخورد.
در ادامه شهریار بهرامی، کارگردان فیلم قرآنی «ملک سلیمان» نیز درباره کتاب «از ملک سلیمان تا ملک مهدی(عج)» اظهار کرد: برای تهیه این فیلم حدود 70 نشست در دانشگاهها و سایر مراکز علمی برگزار شد، این اثر دستاورد مجموعه این نشستها را دربر دارد.
وی ادامه داد: در این نشستها بسیاری از محققان قرآنی حضور داشتند و مفاهیم بزرگ قرآنی مانند ولایت، تبعیت از ولایت، صالحیت، تقوا و اطاعت از ولی را به دست اندرکاران تهیه فیلم انتقال دادند و ما کوشیدیم تا آنها را به کمک زبان تصویر و داستان در قالب یک فیلم ارایه دهیم.
در پایان این مراسم از برگزیدگان نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم تجلیل شد.
نوزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم امروز(5 شهريور) با شعار «قرآن، كتاب بيداري اسلامي»در مصلاي امام خميني(ره) به کار خود پایان ميبخشد.
نظر شما