نويسنده كتاب «بستر ديني و كلامي فمنيسم» از پايان نگارش اين اثر خبر داد و گفت: فمنيسم برخاسته از جريان روشنفكري غرب نيست، بلكه يك واكنش نسبت به فلسفه و كلام مسيحي است.-
وي افزود: پس از بررسيهاي بسيار به اين نتيجه رسيدم كه موضعگيري كتابهاي انجيل و تورات درباره زنان از پايههاي اين تفكر و جنبش بوده است.
به گفته طالبي، اين موضعگيري به فلسفه و كلام مسيحي راه يافت و به معضلي تبديل شد كه حتي دامن فلاسفه پستمدرن را نيز گرفت. برخي موضعگيريهاي اديان مسيحي و يهودي تفاسير تبعيضآميز نسبت به زنان را در پي داشتند.
اين نويسنده ادامه داد: مباحث فلسفي كه بر اساس اين مواضع شكل گرفتند، مبناي تئوريهاي حقوقي، اجتماعي و اقتصادي قرار گرفتند؛ به اين ترتيب، تبعيض عليه زنان در جهان مسيحيت، شكل جديتري به خود گرفت.
طالبي افزود: در اين مقالات، دوران پيش از مسيحيت و انديشه يونانيان را بررسي كردم و به اين نتيجه رسيدم كه چنين موضعگيريها و برداشتهايي نسبت به زنان در ميان يونانيان باستان وجود نداشته است. بنابراين الاهيات مسيحي، آن گونه كه الهيدانان آن را بسط دادند، واكنشي را در طول تاريخ در زنان برانگيخت كه اكنون در جريان فمنيسم متبلور شده است.
وي با بيان اين كه «مباني متافيزكي، حقوق را شكل ميدهند» گفت: در اين كتاب مقايسهاي ميان اسلام و مسيحيت از نظر موضعگيري نسبت به زن انجام شده است. در قرآن نميتوان مبناي تئوريكي براي شكلگيري فمنيسم مشاهده كرد.
طالبي يادآور شد: فمنيسم، پشتوانه كلامي و فلسفي دارد كه در غرب شكل گرفته است، بنايراين نميتوان اين ديدگاه را به دليل غربي بودن، چشمبسته پذيرفت.
وي كتاب «بستر ديني و كلامي فمنيسم» را براي انتشار به شوراي فرهنگي و اجتماعي زنان خواهد سپرد.
نظر شما