به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، يوسف افراش در اين نشست كه صبح امروز (يكشنبه 13 شهريور) برگزار شد، با اشاره به برنامههاي اين جشنواره گفت: تمام برنامههاي امسال با رويكرد حمايت از صنعت چاپ و برآورده ساختن مطالبات دستاندركاران پيشبيني شده است.
وي ادامه داد: برگزاري مسابقات آثار چاپي يكي ديگر از محورهاي جشنواره صنعت چاپ است كه با هدف ارتقاي سطح كيفي آثار چاپي برپا ميشود.
افراش با بيان اينكه ارتقاي كيفيت آثار چاپي يكي از دغدغههاي مسوولان و سياستگذاران اين حوزه است، يادآور شد: افزايش دانش فني در ميان دستاندركاران اين حوزه موجب توسعه صادرات غيرنفتي كشور ميشود.
وي تصريح كرد: اكنون بخش عمده محصولات چاپي مورد نياز از خارج وارد كشور ميشود، در حالي كه قرار است ايران در سند چشمانداز جمهوري اسلامي ايران در افق 1404 طي 15 سال آينده حرف اول و آخر را در منطقه بزند.
افراش درباره لزوم برنامهريزي براي ارتقاي سطح كيفيت فعاليتهاي چاپي توضيح داد: در اين ميان بايد براي نوسازي تجهيزات و ماشينآلات صنعت چاپ و نيز ارتقاي دانش فني اين حوزه تمهيدات ويژهاي انديشيده شود تا محصولات چاپي در شمارگان صنعتي از كيفيت لازم برخوردار شوند.
سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: صنعتگران حوزه چاپ اكنون در برخي حوزهها حرف اول را ميزنند ولي به دليل اينكه به خوبي در كشور يا سطح منطقه معرفي نشدهاند، از بازاريابي ضعيفي برخوردارند.
وي درباره انگيزه برپايي مسابقات آثار چاپي، توضيح داد: ايجاد انگيزه در ميان فعالان اين حوزه، همچنين ترغيب و تشويق مديران صنايع و چاپخانهها به افزايش كيفيت محصولات چاپي از جمله اهداف برپايي اين مسابقات است.
افراش با اشاره به تجربه موفق اين مسابقات در سال 1389، يادآور شد: در سال گذشته حدود 1700 اثر چاپي به دبيرخانه مسابقات ارسال شد كه در داوري 40 نفر از استادان و پيشكسوتان اين صنعت، 700 اثر به مرحله دوم داوريها راه پيدا كردند.
وي گفت: امسال نيز در تعامل با استانهاي مختلف كشور در تلاشيم سطح كمي و كيفي مسابقات را ارتقا دهيم و براي نخستين بار استانهاي قزوين، قم، مشهد و اصفهان اين مسابقات را به صورت استاني برگزار ميكنند.
افراش در بخش ديگر سخنان خود از برپايي نشستها و كارگاههاي تخصصي در اين جشنواره خبر داد و عنوان كرد: اين نشستها نيز با هدف افزايش دانش فني و مهارتي دستاندركاران و فعالان اين حوزه پيشبيني شده است كه به صورت مستمر در طول سال اجرا ميشود.
وي همچنين درباره ديگر برنامههاي اين جشنواره گفت: همايش دانشآموختگان صنعت چاپ كشور نيز از ديگر برنامههاي جشنواره است كه با نگاه جدي به مقوله آموزش و تجليل از استادان و فعالان آموزشي اين حوزه برپا ميشود.
به گفته افراش، دومين همايش ايثارگران و خانواده شهداي صنعت چاپ نيز با هدف تجليل از مقام شامخ شهدا و ايثارگران در برنامههاي امسال گنجانده شده است.
وي با اشاره به برپايي سومين همايش بانوان صنعت چاپ، توضيح داد: برپايي دومين همايش بانوان صنعت چاپ در سال گذشته با آغاز فعاليت شوراي بانوان صنعت چاپ قرين شده بود و امسال نيز درصدديم، سومين همايش را با همكاري اين شورا پيگيري كنيم.
11 شهريور به عنوان روز صنعت چاپ نامگذاري شده است و هر سال برنامههاي متنوعي در آستانه اين روز برگزار ميشود.
یکشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۴
نظر شما