«فيليپ ويلراست» به تمامي آثار مربوط به هراكليتس تسلط داست و توانست افقهاي تازهاي از انديشه اين فيلسوف يونان باستان را در كتاب «هراكليتس» ارايه كند. اين كتاب به فارسي ترجمه و منتشر شده است.-
قرن ششم پيش از ميلاد، دوره جوشش و غليان فلسفه در نقاط مختلف عالم بود. در محدوده اين قرن، فلاسفه و انديشمندان مختلفي مانند لائوتزه در چين، زرتشت، اشعيا و نويسندگان اوپانيشادها در هند ظهور كردند. هراكليتس نيز در همين قرن ميزيست.
فريدالدين رادمهر (مترجم كتاب) در معرفي اين كتاب اذعان ميكند كه ترجمه اين اثر، اگرچه در احوال يكي از بزرگان فلسفه يونان است، اما بيشتر به قصد معرفت در ميراث بشر انجام گرفت.
به باور او، بشر امروز به سختي در جزميات خويش مانند عقلگرايي مفرط گرفتار آمده و از همين رو، بهتر است بداند كه اربابان فكر در يونان، تنها بر عقل تكيه نميكردند و ساير روشهاي معرفتي را در فلسفه و انديشيدنشان به كار ميگرفتند.
درباره فلسفه هراكليتس ميتوان به اجمال گفت كه او به مسايل رمزي آتش و مبحث عرفاني لوگوس توجه بسيار داشت تا جايي كه بدون لوگوس نميتوان مابعدالطبيعه وي را درك كرد.
از جمله ويژگيهاي اين كتاب، رويكرد خاص نويسنده آن است. به اين معنا كه او درباره هراكليتس، از نظريات پژوهشگران پيش از خود استفاده ميكند، اما در دارويهاي آنان توقف نميكند و با صراحت به نظريهپردازيهاي جديد در اين باره ميپردازد.
چاپ نخست كتاب «هراكليتس» با شمارگان 1500 نسخه، 261 صفحه و بهاي 55000 ريال از سوي نشر چشمه منتشر شده است.
نظر شما