یکشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۴
طالبیان: شعر میراث‌دار هویت ایرانی و اسلامی است

پیام یحیی طالبیان، قائم‌مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به مناسبت 27 شهریور «روز شعر و ادب فارسی» منتشر شد. طالبیان در این پیام از شعر به عنوان یک ثروت ملی یاد کرده و این هنر را میراث‌دار هویت قومی، ملی، ایرانی و اسلامی ایرانیان دانسته است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، یحیی طالبیان، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور شعر و ادب، به مناسب 27 شهریور، روز شعر و ادب فارسی، پیامی منتشر کرد.

طالبیان در آغاز این پیام شعر را ثروتی ملی خوانده و آورده است: شعر، مادر و ریشه همه هنرهای هفت‌گانه و نشان فرهیختگی و میراث‌دار هویت قومی، ملی، ایرانی و اسلامی ما ایرانیان است. قرن‌ها زلال اندیشه‌ها و باورها و اعتقادات در این سرزمین به زیور شعر آراسته ‌شده و در کنار نثر و پویاتر از آن به حیات پاینده خود ادامه داده است.

وی در این پیام با تاکید بر این امر که شعر آمیخته با روح و جان مردم است، می‌افزاید: بی‌شک، مردمی را که با شعر، ادب، هنر و فرهنگ، روح و جانشان آمیخته شده، با هیچ مقیاسی نمی‌توان ارزیابی کرد؛ چرا که در مسیر تمدن چندین هزار ساله خویش، آموخته‌اند که رشد روح قابل مقایسه با رشد این ابدان خاکی نبوده و پله‌های نردبان روح را انتهایی متصور نیست.

این پیام می‌افزاید: نگاهی کوتاه به گذشته، نشان می‌دهد که ادبیات آینه تمام نمای اقتصاد، اجتماع، اعتقاد، سیاست، طب و نجوم بوده و در تمام ابعاد زندگی بازتاب داشته است. برای بررسی این‌که که بوده‌ایم، راهی نیست جز آشنایی با گذشته و برای ساختن آینده، راهی نیست جز ارتباط با گذشته و کسی که گذشته خویش را نداند بنای آینده را به روشنی نمی‌تواند.

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از پیام خود آورده است: شعر که زمانی پل ارتباطی قوی و عمیقی برای انتقال ارزش‌ها، بینش‌ها و نگرش‌ها در بین نسل‌های این سرزمین بود و محمل وعظ و خطابه و تعلیم و تذکیر، هنوز هم جایگاه ویژه خود را دارد و فرزندانی را زاده است که میدانی فراخ‌تر و ژرف‌تر آفریده‌اند و به کمک فناوری‌های نو و در دنیای مدرن رسالت ویژه‌ای یافته‌اند، اما نتوانسته‌اند جایگزین شعر بشوند.

طالبیان در این پیام با اشاره به این که توجه به ادبیات، توجه به فرهنگ است ادامه داد: فرهنگ، محمل تمدنی دیرپا برای انسان‌هاست، به‌ویژه آن‌ها که برای رسیدن به هویتی اصیل به دنبال ارزش‌های الهی و بشری‌اند. در الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت لازم است که جایگاه ادبیات به لحاظ گستردگی مخاطبان به‌ دقت مهندسی شود. نام‌گذاری روز شعر و ادب تلاشی است که امید می‌رود در پیکره روزها و شب‌های مردمان سرزمینمان ساری و جاری شود و بستر‌ساز طلایه‌داری ما چونان گذشته در فرهنگ جهانی باشد.

طالبیان در پایان اشاره‌ای به بزرگان شعر در گذشته داشته و آورده است: بزرگان شعر و ادب فارسی همچون فردوسی، مولوی و سعدی و حافظ در اعتلای فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی بیشترین تاثیر را داشته‌اند و برای فرهنگ بشری ارمغان‌ها فرستادند. امید است با شناخت بیشتر آنان و تعامل فرهنگ‌ها راه را به سوی صلح و دوستی و عدالت و آزادی هموارتر کنیم. روز شعر و ادب با روز بزرگداشت شهریار مصادف است، به روان شهریار، شاعر برجسته معاصر نیز درود می‌فرستیم.

۲۷ شهریور مصادف با درگذشت سیدمحمد حسین بهجت تبریزی متخلص به «شهریار» به عنوان روز شعر و ادب فارسی نام‌گذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها