نويسنده كتاب «مردمشناسي و فرهنگ عامه ايران» با مبنا قرار دادن جامعه كشورمان؛ باورها و آيينهاي مختلف و همچنين بخشي از فرهنگ تنيده با اين جامعه را بررسي كرده است._
وي افزود: اين اثر، در چارچوب دو واحد درسي براي دانشگاه جامع علمي كاربردي نوشته شد، اما جذابيت مطالب و ارتباط آنها با يكديگر سبب شد كه حجم كتاب به بيش از حد مورد نظر يعني حدود پانصد صفحه برسد.
جهانبخش يادآور شد: بررسي نكردن برخي از مباحث حوزه مردمشناسي و فرهنگ عامه ايران، سبب ناقص ماندن موضوع كلي آن مباحث ميشود. بنابراين، از افزودن به حجم كتاب ناگزير بودم. با اين وجود، براي تدريس كتاب در دانشگاه بايد بخشهايي از آن را در ويرايش نهايي حذف كنم.
وي با اشاره به پوشاندن نقصهاي كتابهاي پيشين خودش در اين اثر، گفت: نميتوان دو حوزه مردمشناسي و فولكلور را به خوبي از يكديگر جدا كرد، زيرا اين دو عرصه، تفاوت بنياديني با يكديگر ندارند.
جهانبخش ادامه داد: فصل نخست اين كتاب به مباحث نظري اختصاص دارد و بررسي برخي از موارد فرهنگ ايران، موضوع فصلهاي بعدياند. اين حوزه بسيار گسترده است و به همين دليل مجبور به بررسي اجمالي آنها بودم. عقايد و باورها، جنبشها و آيينهاي مختلفي كه در جامعه ايراني تنيدهاند، از جمله موارد بررسي شده اين كتاباند.
وي كتاب «مردمشناسي و فرهنگ عامه ايران» را براي چاپ به انتشارات «مبناي خرد» سپرده است.
نظر شما