دوشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۰
هفتمين کنفرانس اروپايي مطالعات ايران‌شناسي در لهستان برگزار شد

هفتمين کنفرانس اروپايي مطالعات ايران‌شناسي به ميزباني دانشکده شرق‌شناسي دانشگاه ياگلوني در شهر کراکف لهستان با هدف توسعه و حمايت از مطالعات ايران و بالا بردن جايگاه مطالعات ايران‌شناسي در بين علوم مختلف دانشگاه‌هاي اروپا برگزار ‌شد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومي مرکز پژوهشي ميراث مکتوب، هفتمين کنفرانس اروپايي مطالعات ايران‌شناسي از 7 تا 10 سپتامبر (16 تا 19 شهريور) با حضور ۳۰۰ پژوهشگر از ۴۰ کشور دنيا در موسسه زبان‌هاي شرقي دانشگاه ياگلوني شهر «کراکوف» لهستان برگزار شد.

اين کنفرانس‌ که هر چهار سال يک‌بار برگزار مي‌شود، پذيراي پژوهشگران فعال در مطالعات ايران‌شناختي با موضوعاتي نظير ادبيات فارسي و مطالعات تطبيقي، زبان‌شناسي، تاريخ، مطالعات اديان، مطالعات فرهنگي، هنر و معماري است.

در همين ارتباط، کارلو چرتي، رياست مؤسسه ايران شناسي اروپا (SIE) مهمترين پروژه مؤسسه را برگزاري هفتمين کنفرانس مطالعات ايران شناسي عنوان کرد و گفت: برنامه‌ريزي براي برگزاري اين کنفرانس از چند ماه پيش آغاز شده و اين موسسه چکيده مقالات دانشجويان ايران‌شناسي از دانشگاه‌هاي سراسر اروپا را دريافت كرده است.

دکتر رناتا روسک، ايران‌شناس و از اعضاي هيات اجرايي همايش، با ابراز رضايت از نتيجه نهايي آن، توجه انديشمندان و پژوهشگران ايراني به اين همايش را بسيار خوب ارزيابي کرد و گفت: جهان امروز با همه يافته‌ها و توانايي‌هايش به تمدن ايران مديون است و بايد از هر فرصتي براي اداي دين به اين فرهنگ و شناخت آن بهره جست. 

وي کمک به برقراري گفت‌وگو ميان فرهنگ‌ها و تمدن‌ها را مهم‌ترين دستاورد اين همايش دانست و افزود: هرچه بيشتر تلاش شود که ايران را از منظر پژوهش‌هاي مستند و علمي به جهان معرفي کنيم، در مسير ايجاد گفت‌وگو ميان فرهنگ‌هاي گوناگون، قدم بلندتري برداشته‌ايم.

به گفته روسک، در اين همايش علاوه بر ارائه آثاري مرتبط با فرهنگ و تاريخ و مسايل ايران باستان، به وضعيت فرهنگ، هنر، ادبيات و تاريخ معاصر و جاري ايران هم توجه شد و در اين دوره مقاله‌هاي متعددي درباره سينماي ايران، تاثير مذهب بر هنر مذهبي و غير مذهبي ايران و ادبيات روز ايران ارائه شد.

انجمن مطالعات ايران‌شناسي اروپا که پژوهشگراني از سراسر جهان در آن عضويت دارند، برگزارکننده اصلي اين همايش بود و هر چهار سال يک بار، همزمان با برگزاري همايش و ارائه مقاله‌ها، انتخابات انجمن نيز برگزار و هيات مديره براي چهار سال آينده انتخاب مي‌شود.

هدف اين موسسه اجرا، توسعه و حمايت از مطالعات ايران در حوزه‌هايي چون زبان‌شناسي، ادبيات، تاريخ، تاريخ اديان، هنر، معماري، فلسفه، تبارشناسي، جغرافي، انسان‌شناسي و فقه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها