سردار احمد سوداگر، توجه ويژه به اسناد دوران دفاع مقدس را هدف پيش روي مراكز اسنادي دانست و گفت: اسناد، شرف ملي هر ملتند و اغلب اسناد به جاي مانده از دوران دفاع مقدس گوياي سختيهايي اند كه ملت ايران در سالهاي 1359 تا زمان پذيرش قطعنامه برای حفظ آرمان های خود متحمل شدهاند.-
سرهنگ كاظم فرامرزي، ریيس مركز ملي اسناد و كتابخانه دفاع مقدس، سردار احمد سوداگر، ریيس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس و اسحاق صلاحي، ریيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در اين مراسم سخنراني كردند.
فرامرزي با اشاره به مشاركت سازمان اسناد ملي و سازمانهاي اسنادي حوزه دفاع مقدس در برپايي اين نمايشگاه اظهار كرد: اين نمايشگاه اولين بار سال گذشته برگزار شد كه مجموع سندهاي مرتبط با هشت سال دفاع مقدس را به نمايش گذاشت.
وي درباره اهداف برپايي نمايشگاه اسناد دفاع مقدس گفت: ارتباطگيري با قشر محقق و پژوهشگر، معرفي اسناد و نقش آن ها در دوران دفاع مقدس، نشاطبخشي به فعاليتهاي دفاع مقدس با نمايش لايههاي جديدي از دفاع به وسيله نمايش اسناد و انسجامبخشي مراكز اسنادي و همپوشاني فعاليتهاي اين سازمانها از اهداف برپايي نمايشگاه اسناد افتخارند.
سپس سردار سوداگر، توجه ويژه به اسناد دوران دفاع مقدس را هدف پيش روي مراكز اسنادي دانست و اظهار كرد: در طول 20 سال گذشته، بررسي وسيع ميداني در حوزه دفاع مقدس صورت گرفته كه ميتوان گفت براساس گفتمانها و رفتارهاي متفاوت، كتابها، فيلمها و نمايشهايي عرضه شدهاند كه گوياي ماهيت اساسي و اصلي دفاع مقدس نبودهاند.
وي با اشاره به اينكه اسناد به عنوان شرف ملي هر ملت است تصريح كرد: آمار و ارقام نشان ميدهند كه در طول هشت سال جنگ تحميلي عراق عليه ايران 218 هزار نفر به شهادت رسيدند. حال آنكه تصادفات 10 سال اخير كشور گوياي كشتهشدن 235 هزار نفر بوده است. اين در حالي است كه گويشهاي متفاوت ما درباره جنگ تحميلي عراق عليه ايران چنان است كه گويا چند ميليون نفر شهيد شدهاند.
سردار سوداگر با اشاره به وارونه نشان دادن برخي از واقعيتهاي دوران دفاع مقدس در كتابها و فيلمهاي مرتبط با اين عرصه يادآور شد: هيچ بخشي گوياي توانمندي مديريت دفاع مقدس نبوده است و فقط به سطوح پايين و به صورت ساده و پيش پا افتاده پرداخته شده است. در حالي كه اغلب اسناد به جاي مانده از دوران دفاع مقدس گوياي سختيهايي است كه ملت ايران در سالهاي 1359 تا زمان پذيرش قطعنامه برای حفظ آرمان های متحمل شدهاند.
وي در پايان سخنرانياش گفت: فعاليت حوزه اسنادي، گوياي دقيق و اثبات شده مديريت عالي جنگ است كه با دست خالي و با كمبود نيرو و بدون پشتوانه به ثمر رسيد.
اسحاق صلاحي، ریيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در آیين افتتاحيه نمايشگاه اسناد افتخار دفاع مقدس گفت: جنگهاي بسياري در سراسر دنيا رخ داده كه فقط نماد كوچكي از آن ها را براي مناسبتهاي ديپلماسي به نمايش ميگذارند. در حالي كه وجب به وجب خاك ايران گوياي حماسه آفرينيهاي رزمندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس است.
وي ادامه داد: ثبت اسناد به دقت بسياري نياز دارد. همان طور كه بايد با وسواس از تحريف تاريخ در گذر زمان جلوگيري كرد. بايد دقت شود هر آنچه گفته و نوشته شده به عنوان سند افتخار در اختيار ملت ايران قرار گيرد.
وي با اشاره به كتاب «رويارويي استراتژيها» كه در آمريكا به چاپ رسيده و بيانگر نقش آمريكا در طراحي پادگانهاي نظامي براي حفظ منافعش در سالهاي قبل از انقلاب است، افزود: امروز استراتژيهاي بسياري به كار ميروند. اما رزمندگان و شهداي ما بزرگ ترين مديران استراتژي بودهاند كه استراتژي برد واقعی را به اثبات رساندند.
در پايان اين مراسم نمايشگاه اسناد افتخار دفاع مقدس با حضور سرداران سپاه و اميران ارتش جمهوري اسلامي در ساختمان گنجينه سازمان اسناد و كتابخانه ملي افتتاح شد. اين نمايشگاه تا پنجم مهر ماه 1390 برپاست. همچنين در حاشيه اين نمايشگاه غرفههاي كتابهايي از ناشران حوزه دفاع مقدس توسط پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس به نمايش برپا شدهاند.
نظر شما