دوشنبه ۴ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۰
پايان 3 سال تلاش براي تدوين «اسناد مطبوعات تاريخي»

محقق سندپژوه و استاد تاريخ معاصر ايران پس از سه سال تلاش مداوم در حوزه گردآوري، تحقيق، استنساخ، ارزيابي و گوياسازي اسناد مرتبط با مطبوعات موجود در آرشيو كتابخانه مجلس موفق شد تدوين نخستين جلد مجموعه «اسناد مطبوعات تاريخي» را به پايان رساند.-

علي ططري در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با اشاره به اين كه اين كتاب به زودي از سوي مركز انتشارات كتابخانه مجلس شوراي اسلامي منتشر خواهد شد، اظهار كرد: اغلب اسناد اين پروژه به مديران انتشارات و مطبوعات نخستين ادوار مجلس شوراي ملي، درخواست‌ها، انتقادها و وضعيت نشر مطبوعات در آن زمان اختصاص دارند.

رييس مركز اسناد كتابخانه مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: اين اثر به اسناد مطبوعات تاريخي دوره‌هاي دوم تا پنجم مجلس شوراي ملي يعني از سال‌هاي 1287 تا 1304 هجري شمسي اختصاص دارد.

وي با اشاره به اين كه جاي خالي كتابي كه به مشكلات، وضعيت و شرايط اجتماعي حوزه مطبوعات كشور در سال‌هاي نخست مشروطه بپردازد مشهود بود، گفت: اين اسناد كه به تازگي مراحل جمع‌آوري، تصحيح و گوياسازي آنها به پايان رسيده است، روايت‌هاي گوناگوني را از نحوه برخورد با مديران دولتي مطبوعات و رفتارهاي گوناگوني مانند ضرب و شتم، سانسور مطالب و وضعيت مطبوعات در آن دوره تاريخي بازگو مي‌كنند.

ططري با اشاره به اين كه قرار است اين طرح تا پايان دوازدهمين دوره مجلس شوراي اسلامي يعني شهريور سال 1320 هجري شمسي ادامه يابد، درباره شيوه انتخاب اين اسناد توضيح داد: در تدوين اين مجموعه كوشيدم هر سند مرتبط با مطبوعات دوره عنوان‌شده را كه در آرشيو مركز اسناد كتابخانه مجلس شوراي اسلامي وجود دارد، شناسايي و گردآوري كنم و سپس ساير اقدامات مرتبط را انجام دهم. در اين مجموعه تمامي اسناد مرتبط با مطبوعات اعم از انتقادات، اعتراض‌ها و درخواست مديران مطبوعات به چشم مي‌خورند.

دبير شوراي ارزيابي اسناد كتابخانه مجلس، اطلاعاتي درباره قانون مطبوعات را «ضميمه» اين اثر دانست و عنوان كرد: يكي از نقاط قوت مجلس مشروطه با وجود تمامي مشكلات مالي، سياسي و اقتصادي كه كشور را تهديد مي‌كرد، تصويب قانون مطبوعات و آزادي آن بود كه در نخستين دوره مشروط وضع شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط