سه‌شنبه ۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۰
رابطه سحر با استجابت دعا

چاپ نخست كتاب «ره‌آورد (شرحي بر دعاي ابوحمزه ثمالي)» تاليف اصغر صادقي از سوي انتشارات نبأ منتشر و روانه بازار نشر شد.اثر حاضر، با دقت و ژرف‌نگري، معناي پاره‌اي از واژه‌ها و عبارات دعاي ابوحمزه ثمالي را شرح و تفسير مي‌كند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در تمامي اديان، اوقات سحر بهترين موقع براي نيايش عنوان مي‌شود و چه زيباست و دوست داشتني است سحرهاي ماه رمضان؛ خلوتي كه كم‌تر دست مي‌دهد تا ‌به دور از غوغاي بي‌حاصل روزانه كه زندگي انسان‌ها را غرقه در خود ساخته‌‌است، اين امكان فراهم آيد تا دمي هم به خود بپردازيم و قصه دل‌هاي پرغصه را بازگوييم.

آن زمان كه برادران خطاكار حضرت يوسف(ع) پدر را گفتند كه: «براي ما استغفار كن»؛ حضرت يعقوب(ع) در پاسخ به اين درخواست به آنان گفت: «به زودي در پيشگاه خدايم برايتان طلب بخشش مي‌نمايم.» آن حضرت اين فاصله زماني را، از هنگام درخواست فرزندان تا زمان طرح تقاضا از خداوند، به اين دليل مطرح كرد تا وقت سحر فرا رسد و در آن هنگام از خداوند، بخشش آنان را طلب كند. پيامبر اكرم(ص) نيز مي‌فرمايند: «بهترين هنگامي كه شما خداوند بزرگ را در آن مي‌خوانيد، وقت سحر است.»

بر اساس مطالب كتاب، «چنين است كه با توجه به تاثير موقعيت زماني و مكاني در نيايش، هنگام سحر از ارج و قدر افزون‌تري برخوردار است. از اين جهت همواره روي وقت سحر عنايت خاصي بوده است تا جايي كه امام كاظم(ع) پس از برخاستن از ركوع نماز وتر و پيش از رفتن به سجده، به پيشگاه خداوند عرضه مي‌داشتند كه: «خداوندا، اين جايگاه است كه نيكوكاري‌هايش از توست، شكر او كم و گناه او بيش است. و جز مهرباني و مداراي تو اين كمبود را چاره‌سازي در ميان نيست و تو در كتاب فرو فرستاده‌ات بر پيامبرت فرموده‌اي كه؛ (مومنان) مقدار كمي از شب را مي‌خوابند و در سحرگاهان به استغفار در پيشگاه تو مي‌پردازند.
از اين‌رو، سزاوار چنان است كه در ميان موقعيت‌هاي زماني و مكاني دعا، سحر را اهميتي افزون‌تر دهيم و از سيره پيشوايان خود در بيداري شب الهام گيريم و اين امر مهم را غنيمت شماريم كه وقت فضيلت نماز شب، هنگامي است كه نماز وتر به نافله صبح بپيوندد تا بدين‌سان سربلند از سحرگاهان بگذريم و بر دامن صبح بنشينيم.»

كتاب حاضر در 23 عنوان، دعاي ابوحمزه ثمالي را شرح كرده است.

چاپ نخست كتاب «ره‌آورد (شرحي بر دعاي ابوحمزه ثمالي)» با شمارگان 1000 نسخه، 214 صفحه و بهاي 37000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط