سه‌شنبه ۵ مهر ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۸
«امنيت هستي‌شناختي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران»

سيدجلال دهقاني‌فيروزآبادي كتاب «امنيت هستي‌شناختي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران» را نوشت. به باور او، ايران از جمله كشورهايي است كه در مقام انتخاب ميان امنيت هويتي و فيزيكي، در برخي موارد، اولويت را به امنيت هويتي مي‌دهد.-

اين نويسنده و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا، عنوان كرد: امنيت هستي‌شناختي، نظريه جديدي در روابط بين‌الملل است و اين اثر، سياست خارجي ايران را در چارچوب اين نظريه مي‌سنجد. اين نظريه بر امنيت هويتي تاكيد دارد.

وي افزود: حوزه بررسي‌هاي اين كتاب محدود به دوره خاصي از عمر جمهوري اسلامي ايران نيست، بلكه مواردي از دوره حيات اين نظام براي بررسي‌هاي موردي انتخاب شده‌اند.

به گفته استاد دانشگاه علامه طباطبايي، اين بررسي‌ها، فرضيه‌اي را كه در چارچوب نظريه امنيت هستي‌شناختي ارايه شده است، به آزمون مي‌گذارد. سياست خارجي ايران در جنگ با عراق، برنامه هسته‌اي، مواجهه با مساله فلسطين و همچنين روابط ايران و آمريكا موارد برگزيده براي اين بررسي‌اند.

وي افزود: اين كتاب در پي ارزيابي آن دسته از مولفه‌هاي هويتي برمي‌آيد كه از آنها به عنوان امنيت هستي‌شناختي ياد مي‌شود.

دهقاني‌فيروزآبادي درباره وجه تمايز كتابش با ساير آثار اين حوزه گفت: بيشتر اين كتاب‌ها، سياست خارجي كشور را به لحاظ امنيت فيزيكي بررسي مي‌كنند، اما اين كتاب بدون رد اين مساله، تاكيد مي‌كند كه در بسياري موارد، انگيزه‌هاي حفظ امنيت هويتي در سياسيت خارجي كشورها مهم‌ترند.

وي يادآور شد: در برخي مواقع، دولت‌ها در مقام انتخاب ميان امنيت هويتي و فيزيكي، براي امنيت هويتي اولويت قايل مي‌شوند و اين امر به خوبي در سخنان مديران ايراني مشهود است. استناداتي از اين سخنان نيز همراه با تحليل محتواي آنها به كتاب افزوده شده‌اند.

كتاب «امنيت هستي‌شناختي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران» از سوي پژوهشكده مطالعات راهبردي منتشر مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط