مدير پايگاه ميراث فرهنگي جيرفت از تهيه و آمادهسازي كتابنقشه باستانشناسي جنوب استان کرمان خبر داد و گفت: اين كتابنقشه براي نخستينبار تدوين ميشود و كاوشهاي باستانشناسي در آن ارايه خواهد شد.
وي تهيه اين نقشه را از ضرورتها و ملزومات هيأتهاي باستانشناسي دانست و افزود: با تهيه نقشه باستانشناسي جنوب استان، برنامهريزي و گمانهزني را براي باستانشناسان تسهيل خواهد کرد.
اين مقام مسوول همچنين از مرمت قلاع کهنوج و منوجان خبر داد و گفت: از مهرماه سال جاري عمليات مرمت قسمتهاي برج و باروي بخش شمال غربي قلعه کهنوج آغاز ميشود.
وي با ابراز خرسندي از افزايش اعتبارات تخصيص يافته براي تجهيز کارگاههاي مرمت جنوب استان، تصريح کرد: همزمان با قلعه کهنوج، بخش اعظم قلعه منوجان که قدمتي يک هزار و 100 ساله دارد، مرمت و ساماندهي ميشود.
عليدادي سليماني همچنين با اشاره به اينکه با هدف ثبت اماکن تاريخي شهرستان رودبار در فهرست آثار ملي کشور عمليات مرمت و بهسازي اين آثار در دستور کار قرار دارد، بيان داشت: در اين دوره بررسي، شناسايي و مستندسازي محوطههاي باستاني بخش زهکلوت شهرستان رودبار توسط تيمهاي باستانشناسي صورت ميگيرد.
وي در ادامه از قلعه گنج به عنوان منطقهاي سرشار از آثار ارزشمند تاريخي متعلق به ادوار مختلف ياد کرد و افزود: از ابتداي پاييز بررسيهاي باستانشناختي اين شهرستان از سرگرفته ميشود.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي جيرفت با بيان اينکه طي دو فصل عمليات باستانشناختي در حوزه دهستان رمشک شهرستان قلعه گنج آثار تاريخي منحصر به فردي از هزاره سوم پيش از ميلاد کشف شده، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخشي از موزه جيرفت با اين اشيا زينت يافته است.
نظر شما