به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اين نشست با حضور پري صابري، نويسنده و كارگردان نمايش، سياوش حقيقي، تهيه كننده اثر و محمد حاتمي، بازيگر نقش مولانا در تالار وحدت برگزار شد. نمايش «شمس پرنده» به زندگي مولانا و ملاقات او با شمس ميپردازد.
در ابتدای این نشست، صابري توضيح داد: فرصتي پيش آمده تا در راستاي مرور توليد آثار موفق دورههاي گذشته نمايش «شمس پرنده» نيز براي سومين بار پس از سال 86 روي صحنه بیايد.
وي ادامه داد: نمايشهايي كه براساس فرهنگ ايران ساخته ميشوند چون نوشتههاي «حافظ» و «فردوسي» مرجع هستند، اجراي 30 شب براي آنها كافي نيست و لازم است اين نمايشها چندين سال روي صحنه باشند چون بازگوكننده افكار ملي و حيثيت ايراناند.
صابري افزود: نمايش «شمس پرنده» كار بزرگي است و با 36 بازيگر به روي صحنه ميآيد ولي در اجراي مجدد آن پس از چند سال ساختار ديالوگ هيچ تغييری نكرده است و براساس نمايشنامه اصلي كه دو بار منتشر شده به روي صحنه ميآيد.
وي بيان کرد: تغييرات اساسي براي اجراي نمايش آخرين بار در سال 86 با حذف بخشي از دكور و اضافه كردن تصوير كه بسيار برايم اهميت دارد، صورت گرفت. پس از آن تصوير جزيي از كارم شد و در سبك کاریام تجديد نظر كردم كه اين تغيير در نمايشهاي «رستم و سهراب»، «هفت خوان رستم» و «ليلي و مجنون» هم ديده ميشود.
صابري اظهار کرد: در ابتداي كار وقتي ميخواستم سراغ متون ادبي بزرگان بروم، دلهره داشتم كه از نمايشها استقبال نشود و مخاطب محدودي داشته باشد ولي اين ذهنيت اشتباه بود و ملت ايران وقتي با آيينها و بازتاب ذهنيات خود روبهرو ميشوند از آن استقبال ميكنند.
وي توضيح داد: متون ادبي ايران ثروت ملي است و بايد به آن بها داده شود و يقين داشته باشيم از اين نمايشها استقبال خواهد شد. اين آثار متعلق به همه مردم ايران و اقشار مختلف است.
صابري با بيان اينكه براي اجراي هر نمايش يکسال روي متن آن مطالعه و تحقيق شده، گفت: اين نمايشها بر مبناي فرهنگ اصيل ايران ساخته ميشود. به اين فرهنگ مديون هستيم، بايد به آن بپردازيم و هويتمان را مطرح كنيم. كشوري كه نتواند هويت خود را مطرح كند سراغ آثار بیگانه ميرود. حراست از سرمايه ملي از وظايف ما است و وقتي حمايت نشود زير خاكي شده و ديگران آن را مال خود ميكنند.
وي افزود: مليت مولوي ايراني است ولي افكارش جهاني است و آثارش در همه جاي دنيا ترجمه شده است.
در ادامه، سياوش حقيقي با بيان اينكه در تلاشيم نمايش «شمس پرنده» در شب تولد امام رضا(ع) روي صحنه بيايد، گفت: اميداوارم اجراي مجدد «شمس پرنده» بهانهاي باشد براي اجراي مجدد ديگر آثار پري صابري.
وي افزود: در قونيه اشعار مولانا را به تركي ترجمه كردند و آنرا مال خود ميدانند. اين نوع برخورد برايم ناراحت كننده است از اين رو اصرار داشتم نمايش «شمس پرنده» دوباره به روي صحنه بيايد و از اجرا آن حمايت كنم.
حقيقي بيان کرد: اين نمايش ميتواند به فيلم تبديل شده و نماينده ايران در كشورهاي ديگر باشد.
در ادامه، حاتمي که در اکثر نمایشهای پری صابری نقش اول را بازی میکند، با بيان اينكه نمایش «شمس پرنده» تاکنون 200 بار در ایران و نقاط مختلف جهان روی صحنه رفته است، گفت: قرار گرفتن در اين نمايش و شخصيت مولانا بسيار جذاب است. هميشه علاقهمندم در قالبي قرار بگيرم كه مرا دچار كشف و شهود كند. شخصيت مولانا اين امكان را برايم فراهم كرده است و خودش و آثارش از 12 سال پيش تاكنون هرگاه در قالب اين نقش به روي صحنه رفتم به تجربياتم افزوده است.
حاتمي افزود: هر بار وجوه مختلفي از شخصيت او را ميتوانم ارزيابي كنم و پختهتر به اشعار او نگاه كنم، و حالا به نوعي او را از خود ميدانم.
نمايش «شمس پرنده» با طراحي، نويسندگي و كارگرداني پري صابري و تهيهكنندگي سياوش حقيقي از 21 مهر به مدت 30 شب در تالار وحدت روي صحنه ميرود.
سهشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۴
نظر شما