در مراسم بزرگداشت علامه عسگري عنوان شد
آشنايي با نظرات علامه عسگري، زمينهساز تقويت باورهاي ديني است
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در مراسم بزرگداشت علامه سيد مرتضي عسگري كه امروز(14 مهرماه) در تالار ايوان شمس تهران برگزار شد، تقويت باورهاي ديني در سطح جامعه به ويژه در ميان نسل جوان را مستلزم آشنايي با آرا و بيانات علامه عسگري دانست و گفت: بايد براي آشنايي نسل جوان با ابعاد مختلف اين شخصيت، همايشهاي متعددي برپا شوند.-
وي ادامه داد: بسيار جالب است كه بدانيد به توطئههايي كه اكنون در جهان اسلامي از سوي دشمن و استكبار جهاني در حال رواجاند، سالها پيش توسط علماي متعدد ديني مانند علامه عسگري پاسخ داده شدهاند. بنابراين، لازم است تا با هدف آشنايي نسل جوان با اين توطئهها و پاسخي كه در مقابل آنها ارايه شده است، همايشهاي متعددي برگزار شوند تا نسبت به پيشگيري از ترويج مفاهيم و محصولات فرهنگي نادرست ديني در ميان آنها اقدام شود.
در ادامه اين مراسم، آيتالله اراكي، از علماي حوزههاي علميه، درباره تاثيرگذاري چشمگير شخصيت علامه عسگري در جهان اسلام گفت: بررسي ابعاد مختلف انديشه علامه عسگري و نوآوريهاي وي در عرصه حديث، تاريخ، كلام و بررسي تحولي كه در منابع حديث و تاريخ به وجود آمده است، به انجام تحقيقات گستردهاي نياز دارد.
اين عالم حوزه دين بيان كرد: علامه عسگري بنيانگذار شيوه جديد در عرصه نقد منابع حديث و تاريخ به شمار ميآيد. اين شيوه بايد بيشتر از گذشته معرفي و شناخته شود و در اختيار محققان و انديشمندان ديني قرار بگيرد.
آيتالله اراكي يادآور شد: ضرورت آسيبشناسي منابع حديث و تاريخ به ويژه منابع حديث و تاريخ اهل سنت كه در طول تاريخ اسلام توسط صاحبان قلم اهل سنت تدوين شده است، از جمله نكات مهم تفكر علامه عسگري در عرصه نقد منابع حديث و تاريخ به شمار ميآيد. اين ضرورت، بخشي از بررسيهاي گسترده علامه عسگري در حوزه دين محسوب ميشود كه براي نخستين بار توسط وي مورد توجه قرار گرفت. بررسي جريان منع از كتابت و تداول كتاب به جزء كتاب خدا(قرآن كريم) در صدر اسلام به ويژه بعد از رحلت پيامبر اكرم(ص) از جمله فعاليتهاي علامه عسگري در حوزه آسيبشناسي منابع حديث و تاريخ اهل سنت محسوب ميشود.
وي در پايان اظهار كرد: علامه عسگري در حوزه توليد علم، تاليفات بيشماري دارد و كتابهاي وي بايد در مدارس، دانشگاهها به ويژه دانشگاه هاي الهيات، حوزههاي علمي و ساير مراكز علمي به عنوان كتاب درسي و آموزشي تدريس شوند و از آثار اين عالم روحاني بهره ببرند.
مهندس شيخ، سفير كشور عراق در ايران، سخنران بعدي اين مراسم بود كه عنوان كرد: ايده علامه عسگري بر اساس فعاليتهاي اسلامي استوار است. وي در همين راه، موسسات و نهادهاي متعددي را نيز تاسيس كرد كه از آن ميان ميتوان به صندوق خيريه اسلامي در عراق اشاره كرد. همچنين علامه عسگري درباره مسايل فردي و انساني نيز اهتمام داشت و به تاسيس درمانگاه «رعايت اسلامي» اقدام كرد.
وي ادامه داد: تاسيس مدارس اسلامي امام كاظم(ع) و امام صادق(ع) و مراكز آموزشي حضرت زهرا(س) در كاظمين، از ديگر اقدامات علامه عسگري محسوب ميشوند.
سفير كشور عراق در ايران افزود: علامه عسگري نه تنها براي تربيت نسل جوان پسر، فعاليتهاي بيشماري را انجام داد، بلكه توجه خود را براي تربيت اسلامي دختران نيز متمركز كرد. بنابراين، شاهد تاسيس مدارس اسلامي توسط علامه عسگري در ساير استانهاي عراق مانند بصره بودهايم.
مهندس شيخ با اشاره به اين كه تاسيس دانشكده اصول دين از مهمترين دستاورد علامه عسگري در عراق به شمار ميآيد، ادامه داد: اين دانشگاه از جمله نمونه دانشگاههاي اسلامي در عراق محسوب ميشود كه فارغالتحصيلهاي بيشماري در چندين دوره داشته است.
وي ادامه داد: علامه عسگري در حوزه اجتماعي نيز فعاليتهاي زيادي را انجام داد. وي آلام و رنجهاي مردم نيازمند عراق را از نزديك احساس كرد و آنها را از كمكها و مساعدتهاي خود محروم نكرد تا آنجا كه منزل خود را محلي براي پناه آنها قرار داد.
سفير كشور عراق در ايران در پايان گفت: علامه عسگري همواره در فكر برطرف كردن و پاسخ دادن به تحريفاتي بود كه در تاريخ تشيع شاهد بروز آنها بوديم. وي كتابهاي بيشماري را در اين حوزه به رشته تحرير درآورد كه از آن ميان ميتوان به كتابهاي «150 صحابي جعلي» و «عبدالله بن سبا» اشاره كرد. اين كتابها نقش مهمي در هدايت افرادي داشتند كه به انحراف كشيده شده بودند.
مراسم بزرگداشت علامه سيد مرتضي عسگري امروز(14 مهرماه) در تالار ايوان شمس معاونت اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران با حضور علماي حوزههاي علميه، دانشجويان، طلاب و پژوهشگران حوزه دين برگزار شد.
نظر شما