مختاريطالقاني به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: كتاب «ميراث معماري مدرن ايران» متكي بر 15 سال سابقه فعاليت در تهران و مسووليت مرمت بناهاي تاريخي از سال 1373 است.
وي با بيان اينكه براي محافظت از بناهاي شهر تهران لازم بود دقيقتر به معماري دوره معاصر بپردازم، اظهار كرد: يكي از اين راهها بررسي و پرداختن به مصاديق معماري و بناهاي تاريخي، دست يافتن به پژوهشي در اين زمينه بود كه تدوين كتاب در اين راستا صورت گرفت.
مختاريطالقاني افزود: به همين دليل تصميم گرفتم با توجه به شناختي كه از اين بررسي و پژوهش حاصل شده بود جايگاهي براي معماري مدرن تعريف كنم و به اين نتيجه رسيدم كه اگر ميراث معماري مدرن به عنوان سبك معماري مورد توجه قرار بگيرد، آثار شاخص اين سبک قابليت محافظت پيدا ميكنند.
وي ادامه داد: به همين دليل رويكرد كلي پژوهش به اين سمت رفت كه معماري مدرن بخشي از تاريخ معماري است و بناهاي متعلق به سبک مدرن ميتواند مشمول تعريف آثار تاريخي شوند. براي پرداختن به موضع تحولات معماري ايران در دو سده اخير بايد مورد بررسي قرار ميگرفت و جايگاه معماري مدرن به عنوان يک سبک معماري در اين تحولات مشخص ميشد.
مختاريطالقاني بيان كرد: اين كتاب جايگاه آثار شاخص سبک معماري مدرن به عنوان بخشي از جريان تحولات معماري در ايران را مورد كنكاش و واكاوي قرار داده است.
وي گفت: با توجه به اينكه سطر سطر كتاب را با تكيه بر اسناد و تحقيق و مطالعه نوشتم، برايم بسيار اهميت داشت كه حواس جمعي وجود دارد كه آثار را ارزيابي كند و این جاي بسي خوشبختي دارد.
یکشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۲
نظر شما