شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۰
اينترنتي شدن منابع مطالعاتي، راهكاري براي حمايت از محيط زيست

عضو شوراي سياستگذاري صنعت چاپ كشور با بيان اين‌كه، فعاليت در حوزه چاپ افست رو به كاهش است، اظهار كرد: صنايع و تكنولوژي‌ جديد در تلاش‌ است تا به محيط زيست ضرر كمتري وارد شود و اينترنتي شدن منابع مطالعاتي مانند كتاب، مطبوعات و نشريات نمونه‌اي از اين تغييرات مثبت است.-

رضا رضايي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: براي تداوم و حفظ بقاي بشر در اين دهكده جهاني، نيازمند استفاده از فناوري‌هاي به روز و متناسب با وضعيت زمين هستيم.

وي با بيان اينكه بايد جامعه را به سمت مطالعه كتاب تشويق كنيم، ادامه داد: اين كتابخواني بايد به شيوه‌اي باشد كه كمترين ضربه به محيط زيست وارد شود و رواج مطالعه به شيوه آنلاين و اينترنتي يكي از بهترين شيوه‌ها به شمار مي‌رود.

رضايي افزود: همزمان با رشد روزافزون جمعيت جهان، اغلب خانه‌ها كوچك ساخته مي‌شوند و در اين ميان امكان نگهداري حجم انبوهي از كتاب در خانه‌هاي امروزي وجود ندارد و با توجه به ظرفيت بسيار بالا فضاي مجازي، مطالعه اينترنتي يك راهكار مناسب است.

رييس پيشين اتحاديه صادركنندگان صنعت چاپ كشور درباره لزوم هدايت مردم به سمت كتابخواني اينترنتي، گفت: منابع طبيعي زمين تا چند سال ديگر به پايان مي‌رسد و در اين ميان بايد به فكر جايگزيني ارزشمند براي اين منابع بود، اگر در ميان اقشار مختلف جامعه فرهنگسازي‌هاي لازم براي استفاده از روش‌هاي اينترنتي انجام شود، به مرور زمان اين رفتار نهادينه مي‌شود.

وي در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به رقابت دستگاه‌هاي چاپ ديجيتال و افست، يادآور شد: طي 10 سال اخير دستگاه‌هاي چاپ ديجيتال رواج بسياري در جهان داشته‌‌اند و اكنون در وضعيت رقابتي با ساير شيوه‌هاي چاپي هستند، به گونه‌اي كه توليدكنندگان ماشين‌هاي چاپ به دنبال ساخت دستگاهي با كيفيت بهتر و مناسب‌تر هستند.

رضايي با بيان اينكه در سال‌هاي اخير رقابت زيادي بين توليدكنندگان ماشين‌آلات چاپ و بسته‌بندي به وجود آمده است، اظهار كرد: اكنون ماشين‌سازان به دنبال ساخت ماشين‌هايي با كيفيت بهتر و قيمت تمام شده كمتر هستند تا بتوانند مشتريان بسياري در بازار براي خود كسب كنند.

وي تصريح كرد: الان هزينه كار با دستگاه‌هاي چاپ، فلكسو، روتوگراور، افست، ديجيتال و ... مهم نيست و موضوع اصلي كيفيت محصول نهايي است.

رضايي با اشاره به پيشرفت جهان در بخش صنعت، گفت: پيشرفت بشر در بخش‌هاي مختلف صنعت، «جهشي» است و نمي‌توان با سرعت معمولي اين راه را پيمود، صنعتگران ايراني بايد با تكيه بر هوش و توان خود درمسير رشد و بالندگي حركت كنند، زيرا دنيا منتظر نمي‌ماند تا چاپ ما به آنها برسد.

وي اجرايي شدن طرح‌هاي آينده‌نگر در صنعت چاپ را سخت اما ممكن دانست و ادامه داد: امسال، طبق فرموده مقام معظم رهبري، سال جهاد اقتصادي است و بايد بپذيريم حركت جهادي يعني ايثار و گذشت از همه چيز براي اينكه انسان به مقصد متعالي برسد.

به گفته وي، فعالان چاپ و بسته‌بندي ايران مي‌توانند با استفاده از توان چاپخانه‌داران جوان، همچنين با اتكا به ظرفيت‌هاي بومي زمينه رشد و بالندگي اين صنعت را در كشور فراهم كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها