یکشنبه ۱ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۹
تحليل و زيبا‌يي‌شناسي شعر انقلاب اندك است

يدالله گودرزي، نويسنده و شاعر، تاثير انقلاب اسلامي بر تحول ادبيات به ويژه در حوزه شعر را مبحثي مهم خواند كه محققان و مولفان تاكنون كمتر كتاب تحليلي و زيبا‌شناسي براي آن نوشته‌اند. وي گفت:آثار كمي به بررسي جايگاه انقلاب در تحول شعر و بررسي تحليل و زيباشناسي شعر انقلاب پرداخته اند كه به عنوان يكي از خلاءهاي موجود در حوزه ادبيات انقلاب توجه محققان و مولفان را مي‌طلبد.-

گودرزي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)،‌ درباره تحول ادبيات به ويژه در حوزه شعر در پي جريان انقلاب اسلامی و پس از آن گفت: مولفه‌‌هاي شعر پس از انقلاب در فرايند تحول قرار گرفت و شعر از بستر تفرج و فردگرايي خارج شد و به ميان مردم آمد تا آنجا كه توانست ارتباط خوبي با جامعه برقرار كند.

وي افزود: در دوران انقلاب توجه به سبك‌هاي كلاسيك كه پيش از آن با بيزاري شاعران روبه رو بود مورد توجه قرار گرفت زيرا بعد از انقلاب محتواي شعر مهم بود نه سبكي كه شاعر بر اساس آن شعر مي‌سرود؛ به همين دليل اشعار در قالب های مختلف شعر امروز،‌ كلاسيك و غزل و دوبيتي و غيره سروده مي‌شدند.

گودرزي، ورود افكار و حرف‌هاي جديد به ميان اشعار را ثمره انقلاب اسلامی ايران دانست و گفت: افراد بزرگي مانند دكتر علي شريعتي و شهيد استاد مرتضي مطهري، در تحول شعر پس از انقلاب موثر بودند و بعد از آن‌ها نيز شاعران بزرگي از متن انقلاب مانند حميد سبزواري و قيصر امين پور بيرون آمدند.

وي ادامه داد: شعر انقلاب داراي چندین مضمون است كه عدالت خواهي، مبارزه با اشراف گرايي، ‌آرمان گرايي اسلامي و شيعي، دعوت به بيداري،‌ توصيف امام خميني (ره) و بعد از آن دعوت به فرهنگ عاشورا و برداشت حماسي از آن هستند.

وي جنگ تحميلي عراق عليه ايران را يكي ديگر از عناصر تاثير‌گذار بر تحول شعر خواند و گفت: دوران هشت سال دفاع‌مقدس باعث شد تا شعر بعد از انقلاب جريان ديگري بگيرد و تحت تاثير اين فضا شعر مقاومت به عنوان بخش پر بار ادبيات خلق شود زيرا شاعران براي  هنر شعر در دوران هشت سال دفاع‌مقدس بيش از هر هنر ديگري وقت گذاشتند و اثر آفريدند.

گودرزي درباره تحليل و زيباشناسي شعر انقلاب و دفاع‌مقدس گفت: در اين زمينه آثار كمي به بررسي جايگاه انقلاب در تحول شعر  و بررسي تحليل و زيباشناسي شعر انقلاب پرداخته اند كه به عنوان يكي از خلاءهاي موجود در حوزه ادبيات انقلاب توجه محققان و مولفان را مي‌طلبد.

وي افزود: شعر در جامعه امروز با نوعي ركود مواجه است زيرا وقتي ما از جنگ تحميلي عراق عليه ايران فاصله گرفتيم، شاعران هم از اجتماع فاصله گرفتند. در حالي كه اين مقوله هنوز هم ظرفيت پرداخت و نگارش شعر‌هاي ماندگار و تاثير گذار در ميان مردم را دارد.

يدالله گودرزي كتابي جديد با عنوان «شعر مكاشفه است» را در قالب 12 مقاله تاليف كرده است كه يكي از مقالات آن به ادبيات در انقلاب و انقلاب در ادبيات مي‌پردازد. اين اثر براي چاپ به انتشارات سوره مهر سپرده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها