كتاب «نقش رهبري در مديريت بحرانها» نوشته محمدتقي كرامتي از سوي شركت انتشارات كيهان تجديد چاپ شد. اين اثر كه دوره زماني رهبري مقام معظم رهبري را از سال 1368 تا تحولات پس از انتخابات رياست جمهوري دوم خرداد 1376 را دربرميگيرد، تلاشي است در جهت ثبت وقايع و نقش تاريخي رهبري انقلاب در مهار بحرانهايي كه در آن سالها شاهد بودهايم.-
بر اساس مطالب كتاب، تاريخ جمهوري اسلامي در دوران زعامت مقام معظم رهبري، آكنده از حوادث بزرگ و رويدادهاي بسيار مهم و سرنوشتساز بوده است، حوادث و بحرانهايي كه هر يك از آنها به تنهايي قادر بود يك نظام مستقر با ريشههاي بسيار عميق را از جاي بركند و آن را به موزه تاريخ بسپرد؛ حوادثي نظير ارتحال امام خميني(ره) در سختترين شرايط امنيتي كه در نگاه دشمنان انقلاب اسلامي يك فرصت استثنايي براي نابودي جمهوري اسلامي و يك نقطه عطف در تاريخ مبارزات آنها عليه انقلاب اسلامي ايران به شمار ميرفت.
فتنههاي بزرگي مانند جنگ اول خليج فارس در آغاز مسووليت رهبري مقام معظم رهبري، واقعه ميكونوس و بحران در روابط خارجي ايران و بالاخره دوران پر آشوب حاكميت اصلاحطلبان كه به چالشي دامنهدار براي نظام اسلامي بدل شد و خود به تنهايي بستر تكون بحرانها و رويدادهاي بسيار تلخ و ملالآور در طول يك دهه شد. در اين وضعيت، ملت ايران هيچگاه از اصول و آرمانهاي اسلامي و انقلابي خود كوتاه نيامد و در حراست و پاسداري از اين بناي رفيع چنانكه شايسته يك ملت بزرگ، پيشتاز و تمدنساز بود، از خود همت و سرسختي نشان داد.
نقش رهبري انقلاب در گذر از اين چالشها و بحرانها، بيبديل و بسيار برجسته بود و هم از اينروست كه ايشان همواره مورد كينه و بغض دشمنان انقلاب اسلامي قرار گرفتهاند. همچنان كه رهبر انقلاب خود در واكنش به يكي از حوادث تلخ اين دوران كه در آن، معظمله هدف ناجوانمردانهترين اتهامات قرار گرفته بود، فرمودند: «اگر يك رهبري مقتدر وجود داشته باشد همه توطئههاي آنها نقش بر آب خواهد شد... رهبري يعني آن نقطهاي كه هرجا دولت ـهر دولتيـ مشكلي داشته باشد، مشكلات لاعلاج دولت به دست رهبري حل ميشود. هرجا كه تبليغات دشمن كاري كند تا مردم را به دولتها بدبين كند، اينجا نقش رهبري است كه حقيقت را براي مردم روشن و توطئه دشمن را برملا ميكند... آنجايي كه ميخواهند مردم را مايوس كنند، رهبري است كه اميد به مردم ميدهد. آنجايي كه ميخواهند يك توطئه سياسي بينالمللي براي ملت ايران به وجود بياورند، رهبري است كه قدم جلو ميگذارد و تماميت انقلاب را در برابر توطئه قرار ميدهد و دشمن را وادار به عقبنشيني ميكند. آنجايي كه ميخواهند در بين جناحهاي گوناگون مردم اختلاف ايجاد كنند، رهبري است كه ميآيد مايه الفت و مانع از تفرقه ميشود. آنجايي كه ميخواهند صندوقهاي انتخابات را خلوت كنند و مردم را از حضور در پاي صندوقها و راي دادن مايوس كنند، رهبري است كه به مردم الگو ميدهد، ميگويد كه انتخابات وظيفه است، مردم اعتماد ميكنند، وارد ميشوند و حماسه عظيمي ميآفرينند. آنجايي كه جايگاه ابراز نظر مردم در مسايل انقلاب است، چشم مردم به دهان رهبري است...»
بينش عميق سياسي، توان مديريتي بينظير، قدرت اعجابانگيز در تحليل دشوارترين رويدادهاي مهم سياسي جهان، فراخنگري و سعه صدر، نفوذ كلام، قدرت تصميمگيري در شرايط بسيار دشوار و بحراني، از ايشان رهبري خردمند، حكيم و فرزانه و محوري قابل اعتماد و اتكا در بحرانها و لحظههاي سرنوشتساز در جهان ساخته است و دشمنان انقلاب اسلامي، بخواهند يا نخواهند، ناگزير به پذيرش اين واقعيت غيرقابل انكارند.
كتاب حاضر در چهار فصل سامان يافته است. «بحرانهاي امنيتي»، «بحرانهاي سياسي»، «بحرانهاي فرهنگي» و «نابسامانيهاي اقتصادي» عناوين فصول چهارگانه اين اثرند كه طي سه دهه از سوي دشمنان داخلي و خارجي متوجه انقلاب اسلامي ايران بوده است.
در فصل نخست اين كتاب، به مهمترين اتفاقات و رويدادهاي داخلي و خارجي كه از بعد امنيتي حائز اهميت و نظام جمهوري اسلامي را به طور جدي تهديد كردهاند، پرداخته شده است. اتفاقاتي نظير ارتحال بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، جنگ اول خليج فارس، جنگ افغانستان، جنگ دوم خليج فارس و بحران انرژي هستهاي از مباحث اين فصل محسوب ميشوند.
در فصل دوم، علاوه بر بررسي مفصل ماجراي ميكونوس و بحران در روابط خارجي و نقش رهبر انقلاب در حل اين بحران، مهمترين چالشها و تنشهاي سياسي داخلي را كه نظام جمهوري اسلامي در طول 17 سال گذشته به ويژه در دوران حاكميت اصلاحطلبان با آن مواجه بوده است، مورد تحليل و واكاوي قرار گرفتهاند.
در فصل سوم كتاب نيز رويكرد نرمافزاري دشمن در مقابله با نظام جمهوري اسلامي كه موجب پيدايش بحرانهايي در حوزههاي فرهنگي شده است، ارزيابي و تحليل شده است.
فصل چهارم كتاب به تبيين اجمالي نابسامانيهاي مديريتي، به ويژه در جنبه اقتصادي و نقش رهبري معظم انقلاب در برونرفت از اين نابسامانيها اختصاص يافته است. هدف اصلي در اين فصل، نماياندن نگرانيها و دغدغههاي مقام معظم رهبري درباره مسائل اقتصادي و معيشتي مردم و نقش ارشادي بسيار موثر ايشان در جهتدهي برنامهها و فعاليتهاي كلان دولت، به سوي نيازها و اولويتهاي اصلي جامعه است.
اين كتاب با ارايه تصويري جامع و مبتني بر اطلاعات دقيق و تحليلي عميق از نقش رهبري در نظام اسلامي به خوانندگان كمك ميكند تا دريابند چرا در طول سه دهه پس از انقلاب، چهرهها و گروههاي سياسي سكولار با مغالطههاي نظري و سفسطههاي ژورناليستي بسيار كوشيدهاند تا به غلط از «ولايت فقيه» چهرهاي ديكتاتور بسازند و هم روشنفكران لائيك و هم سنتگرايان سكولار، نظام مبتني بر آن را «سلطنت اسلامي» ـكه مانند ماركسيسم به بازتوليد يك نظم ايدئولوژيك فاشيستي ميانجامدـ معرفي كردهاند.
بررسي نقش تاريخساز «ولي فقيه» به عنوان يك رهبري بيبديل الهي، اعتقادي و سياسي در مهار چالشها و بحرانهايي كه هريك ميتوانست ريشههاي انقلاب اسلامي را از جا بركند، محور اصلي كتاب است.
چاپ پنجم كتاب «نقش رهبري در مديريت بحرانها» با شمارگان 3300 نسخه، 288 صفحه و بهاي 50000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما