سه‌شنبه ۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۷
اولويت ما ارتقاي شاخص‌هاي كتابخانه‌اي استان است

مديركل كتابخانه‌هاي عمومي مازندران در شانزدهمين گردهمايي مسوولان كتابخانه‌هاي عمومي مازندران اولويت و خط قرمز اين اداره را ارتقاي شاخص‌هاي كتابخانه‌اي استان عنوان كرد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روابط عمومي اداره كل كتابخانه‌هاي استان مازندران، اين گردهمايي با حضور مديركل كتابخانه‌هاي عمومي مازندران، مشاوران مديركل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از مسوولان كتابخانه­‌هاي عمومي مازندران برگزار شد. 

محمداسماعيل امامزاده، مديركل كتابخانه‌هاي عمومي استان مازندران، عضويت و بهره‌گيري از شبكه كتابخوانان حرفه‌اي را جزو ضروريات عنوان و تصريح كرد: ما براي اين‌كه مروج امر كتابخواني باشيم بايد خودمان ظرفيت‌ها و اثرگذاري‌ها را بشناسيم كه از جمله اين ظرفيت‌ها براي ترغيب جامعه شبكه كتابخوانان حرفه‌اي است. 

امامزاده افزود: ماهانه حدود 16 كتاب براي مسابقات كتابخواني شبكه كتابخوانان معرفي مي­شوند و بسياري از فرهيختگان جامعه نزديك به 80 هزار نفر ماهانه به طور آنلاين در مسابقات آن شركت مي‌كنند. 

دبير نهضت مطالعه مفيد در استان با بيان اين‌كه عضويت در اين شبكه صرفاً ترغيبي نيست و جنبه تكليفي دارد اظهار كرد: حتما نياز است همه همكاران به عضويت اين شبكه درآيند و يكي از مراتب ارزشيابي  عضويت در اين شبكه است. 

وي با انتقاد از ركورد ضعيف مازندران در شركت در مسابقات شبكه كتابخوانان حرفه­اي از مسوولان كتابخانه­هاي عمومي مازندران خواست تا با آموزش اين شبكه به اعضاي كتابخانه‌اي حضور مستمر و فعالي در اين راستا داشته باشند. 

مديركل كتابخانه‌هاي عمومي استان مازندران هدف از برگزاري گردهمايي را شناخت شبكه كتابخوانان حرفه­اي عنوان كرد و افزود: چنانچه اين شبكه با زندگي روزمره خانواده‌ها پيوند داده شود به بخشي از اهداف خود در حوزه كتاب و كتابخواني دست يافته‌ايم.
 
امامزاده محور ديگر سخنان خود را هفته كتاب عنوان كرد و افزود: مي‌بايست با شناساندن فعاليت نهاد و ادارات كتابخانه‌ها در شهرستان‌ها در رفع نيازهاي راهبردي جامعه، ظرفيت‌ها و فعاليت‌ها را به جامعه شناساند و هفته كتاب فرصت مناسبي است تا جامعه از قابليت مدرن كتابخانه‌ها آگاهي يابد و نگاه سنتي به كتابخانه‌ها و قابليت كتابخانه‌ها از ميان برود. 

مديركل كتابخانه‌هاي استان مازندران با اشاره به نهضت بيداري اسلامي گفت: يكي از نتايج صبر و مقاومت ايثارگرانه ملت ايران در سطح جهان همين بيداري اسلامي است و ما كه مسوول فكر و انديشه جامعه‌ايم بايد وظايف خود را درباره بيداري اسلامي به نحو احسن انجام دهيم. 

امامزاده با اعلام اينكه تشكيل انجمن خيران كتابخانه‌ساز در نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور اجرايي شده،‌ عنوان كرد: اساسنامه اين انجمن تصويب و ابلاغ شده و در همين راستا اداره كل كتابخانه‌هاي عمومي مازندران، از يك حقوقدان براي كمك به امور اداري و تشكيل انجمن دعوت كرده است. 

دبير انجمن كتابخانه‌هاي استان مازندران با اشاره به تفاهمنامه امضا شده بين استاندار مازندران و نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور در رابطه با اعتبار ساخت 75 كتابخانه روستايي در استان اظهار كرد: بر طبق تفاهم صورت گرفته از 6 ميليارد اعتبار صورت گرفته براي اين كار قرار بود چهار و نيم ميليارد از طريق استانداري و مابقي از محل حساب نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور تامين شود.
 
وي افزود: ولي با توجه به سهميه‌بندي شدن بودجه‌هاي فرهنگي استان كه از سوي مجلس به تصويب رسيد سهم اداره كل كتابخانه‌هاي عمومي استان مازندران فقط 2 درصد بودجه فرهنگي شده است كه با اين ميزان فقط 50 ميليون تومان براي ساخت كتابخانه روستايي به اداره كل كتابخانه‌هاي مازندران اختصاص داده شد. 

امامزاده با بيان اين‌كه با اين ميزان اعتبار فقط مي‌توان يك كتابخانه از 75 كتابخانه به تفاهم رسيده را ساخت، تصريح كرد: با چنين وضعيتي ما مجبوريم براي اثبات حسن نيت خود به خيران و فرماندارن و مسوولان شهرستان‌ها براي ساخت اين 75 كتابخانه، از حساب محدود انجمن‌ها برداشت و عمليات اجرايي ساخت اين كتابخانه‌ها را آغاز كنيم. 

وي ادامه داد: 80 قطعه زمين در روستاها آماده ساخت داريم و به محض رسيدن اعتبار عمليات ساخت همه آنها را شروع مي‌كنيم.

مديركل كتابخانه‌هاي عمومي استان مازندران، با اشاره به آمارهاي ضعيف مازندران در شاخص منابع و فضاي كتابخواني گفت: تاكيد زياد ما بر رتبه‌هاي ضعيف استان در شاخص‌هاي كتابخانه‌اي ممكن است منجر به اين شود كه مسوولان فكر كنند ما فقط به اين بخش توجه داريم و از ديگر بخش‌هاي كتابخانه‌اي در راستاي ترويج كتابخواني غافل مانديم در حالي كه اين گونه نيست و ما در قالب نرم‌افزاري طرح‌ها و برنامه‌هاي بسياري را براي بالا بردن سطح كتابخواني در بين مردم به انجام رسانديم 

وي افزود: از جمله برنامه‌هاي انجام گرفته مي‌توان به «طرح كتاب من» و  «شبكه كتابخوانان حرفه‌اي» و «ديجيتالي كردن كتابخانه‌ها» و طرح‌هاي زير ساختي ديگر است. 

امامزاده افزود: براي اجراي هرچه بهتر اينگونه فعاليت‌ها صرفاً نمي‌توان به بخش نرم‌افزاري تكيه كرد و مي‌بايست به بخش سخت‌افزاري مثل منابع و فضاي كتابخانه‌اي هم توجه كرد. 

وي  اظهار كرد: اولويت و خط قرمز ما ارتقاي شاخص‌هاي كتابخانه‌اي استان است و تنزل در شاخص‌هاي آماري نيازمند تامل كارشناسانه همه ما از جمله مسوولان دلسوز استاني است. 

مديركل كتابخانه‌هاي عمومي استان مازندران در پايان از همه مسوولان كتابخانه‌هاي عمومي مازندران خواست تا هرچه سريع‌تر برنامه‌هاي فرهنگي سال 91 را آماده كنند و تا پايان آذرماه به اداه كل ارايه دهند تا بررسي ريزمترهاي هزينه‌اي برنامه‌ريزي انجام شود و در اسرع وقت براي اجرا در سال 91 در اختيار آنان قرار بگيرد.

همچنين در اين گردهمايي افضلي، مسوول فرهنگي اداره كل كتابخانه‌هاي عمومي مازندران، به آموزش شبكه كتابخوانان حرفه‌اي براي حاضران پرداخت.

وي با بيان اينكه در حال حاضر بيش از 500 هزار جلد كتاب به همراه لوگو در اين سامانه قرار دارند به تشريح نحوه عضويت و استفاده كاربران از اين شبكه اجتماعي پرداخت و ابراز اميدواري كرد: همه كتابداران استان مازندران و اعضا كتابخانه‌اي ضمن عضويت در اين شبكه كتابخوانان حرفه‌اي به آموزش اين شبكه براي اعضاي كتابخانه‌هاي شهرستان بپردازند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۴
    جناب مدير كل برويد به كتابخانه ها تحقيق كنيد وبنشينيد كارشناسي كنيد چرا كتابخانه ها با اين همه تشكيلات وسرويس دهي انطور كه بايد بازدهي داشته باشد ولي متاسفانه ...درضمن چند بار غروب ها به جندتا از كتابخانه ها رفتم متاسفانه جز اسراف انرژي ملي فايده اي براي استان ندارد خواهشا بررسي كنيد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها