سه‌شنبه ۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۰
ادبيات مهدويت با رويكرد انقلاب اسلامي شكل بگيرد

محمدهادي همايون، نويسنده كتاب «تاريخ تمدن و ملك مهدوي» معتقد است در حوزه پژوهش، بايد ادبيات مهدويت با رويكرد انقلاب اسلامي شكل بگيرد و نويسندگان و محققان نگاه پوياتري به موضوع مهدويت داشته باشند.-

 همايون، نويسنده و استاد دانشگاه، درگفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار كرد: به نظر مي‌رسد نويسندگان و محققان در نگارش تاريخ تمدن، به طور جدي به مبحث انبيا نپرداخته‌اند و فرض كرده‌اند كه ماجراي تمدن و ماجراي انبيا در دو مسير جداگانه و بدون ارتباط با يكديگر پيش رفته است. 

وي با بيان اين كه كتاب جديد او با عنوان «تاريخ تمدن و ملك مهدوي» با در نظر گرفتن اين دو جريان در كنار هم، نگاشته شده است، افزود: در اين كتاب تاريخ تمدن بشر را بر اساس نحوه حضور انبيا بررسي كردم و اثبات پيوستگي دعوت انبيا، يكي از موضوعات مهمي است كه كتاب به آن مي‌پردازد. 

اين استاد دانشگاه درباره محورهاي اصلي اين كتاب گفت: تقابل حزب شيطان با جريان دعوت انبيا و ميزان اصالت فعاليت‌هاي شيطان در برابر اين جريان، در اين كتاب بررسي شده‌اند. موضوع مهدويت نيز يكي از بحث هاي اساسي و مهم آن است. 

همايون، مهدويت و واقعه عاشورا را از محورهاي كليدي اين كتاب دانست و اضافه كرد: به نظر مي‌رسد از ابتداي خلقت، مهدويت در قلب جريان دعوت پيامبران قرار داشته است و اين اهميت تا پايان جهان نيز ادامه داشته باشد. عاشورا نيز از نظر تاريخي مي‌تواند محور تحليل واقعه ظهور باشد، همانطور كه رنسانس را محور تحليل تاريخ تمدن معاصر قرار مي‌دهند. 

اين نويسنده با اشاره به اين كه در كتاب «تاريخ تمدن و ملك مهدوي» براي نخستين‌بار تمام اين مباحث در يك پژوهش كنار هم گردآمده‌اند، اظهار كرد: اين كتاب مي‌توانست با همين بحث‌هاي نظري تمام شود، اما تلاش كردم علاوه بر مباحث تئوريك، يك بار نيز تمام اين نظريه‌ها را در صحنه تاريخ واقعي تمدن بشري بررسي و پيگيري كنم كه حاصل اين تحقيقات نيز تاييدكننده مباحث نظري و كامل كننده كتاب بود. 

وي افزود: نگارش اين كتاب به پايان رسيده و اكنون آماده انتشار است و احتمالا به صورت مشترك توسط انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر خواهد شد. 

اين پژوهشگر، اصل پرداختن به موضوع مهدوت را انگيزه اصلي نگارش اين كتاب دانست و گفت: اساس انقلاب اسلامي ما بر پايه مهدويت بوده است. البته در سال‌هاي ابتدايي بعد از انقلاب نتوانستيم ديدگاه مطلوبي نسبت به موضوع مهدويت داشته باشيم، اما پس از اين كه انقلاب رشد كرد، مباحث مهدويت به طور جدي‌تر بررسي شد تا جايي كه اكنون ادبيات انقلاب وارد مباحث مهدويت شده است و مي‌توان به طور جدي به آن پرداخت. 

همايون اضافه كرد: رهبر معظم انقلاب نيز بر اين موضوع تاكيد داشتند كه موضوع مهدويت در حد انبيا و نبوت براي ما مهم است و بايد به آن پرداخته شود. به همين دليل معتقدم در حوزه پژوهش بايد ادبيات مهدويت با رويكرد انقلاب اسلامي شكل بگيرد و نويسندگان و محققان ما بايد نگاه پوياتري به موضوع مهدويت داشته باشند، زيرا اين حوزه جاي كار زيادي دارد. 

عضو هيات علمي دانشگاه امام صادق(ع) به‌روز كردن كتاب «تاريخ تمدن و ملك مهدوي» با توجه به مسائل روز دنيا را يكي از كارهاي اصلي بعدي خود دانست و بيان كرد: سرعت رشد مسايل مرتبط با مباحث اين كتاب بسيار بالاست كه از آن جمله مي‌توان به جريان بيداري اسلامي در كشورهاي عرب اشاره كرد و به همين دليل به روز كردن اين كتاب كار هميشگي من خواهد بود. 

وي گفت: هريك از مباحث درون اين كتاب نيز جاي بحث و تعميق دارد و مي‌تواند به عنوان موضوعي جداگانه براي يك پژوهش جديد در نظر گرفته شود. بنابراين، علاوه بر بازنگري اين كتاب، كار بر روي مباحث آن به صورت جداگانه نيز از برنامه‌هاي آينده‌ام است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط