چهارشنبه ۴ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۰
آشنايي با مسايل مربوط به بزه‌ديدگان خاص در يك كتاب

بز‌ه‌ديدگان خاص شامل اطفال، زنان، ناتوانان و سالمندان مي‌شوند. كتاب «بزه‌ديدگان خاص در پرتو بزه‌ديده‌شناسي حمايتي» با هدف تجزيه و تحليل مسايل مربوط به اين افراد تاليف شده است.-

مهدي زَكوي، نويسنده اين اثر، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا، با بيان اين مطلب اظهار كرد: اين قشر از افراد جامعه با وجود آسيب‌پذيري بالا و وضعيت ويژه رواني، مورد غفلت واقع شده‌اند. 

زَكوي گفت: بزه‌ديده‌شناسي كه شاخه‌اي از علم جرم‌شناسي محسوب مي‌شود، موضوع جديدي است كه در كشور ما كمتر به آن پرداخته شده است و به صراحت مي‌توان گفت كه كتابي در اين حوزه وجود ندارد كه به حمايت از بزه‌ديدگان خاص بپردازد.

وي ادامه داد: حدود نيمي از جمعيت كره زمين را زنان تشكيل مي‌دهند و جمعيت سالمندان نيز كه اكنون بيشتر از 600 ميليون نفر از جمعيت جهان را تشكيل مي‌دهند، تا سال 2025 به يك ميليارد و 200 هزار نفر خواهد رسيد و 21 درصد از كل جمعيت را به خود اختصاص خواهند داد.

عضو كانون وكلاي دادگستري استان خوزستان افزود: در ايران به دليل بهبود بهداشت و درمان، پيشرفت‌هاي علم پزشكي و ... رشد جمعيت سالمندان رو به افزايش است. همچنين تعداد زيادي ناتوان كه در كشور ما وجود دارند، اغلب معلول تصادفي، جنگي، مادرزادي و ... هستند.

زَكوي عنوان كرد: تضييع حقوق بزه‌ديدگان خاص، وجود خلاء تحقيقاتي در حوزه بزه‌ديدگان خاص و بيان نواقص قوانين كشور ما در اين حوزه باعث شد تا به تاليف كتاب «بزه‌ديدگان خاص در پرتو بزه‌ديده‌شناسي حمايتي» اقدام كنم كه اميدوارم با نگارش آن توانسته باشم كمكي هرچند ناچيز به جامعه حقوقي ايران مانند استادان، وكلا، قضات و دانشجويان كرده باشم.

مدرس دانشگاه در دانشگاه‌هاي آزاد اسلامي و پيام نور افزود: كتاب «بزه‌ديدگان خاص در پرتو بزه‌ديده‌شناسي حمايتي» در دو بخش تنظيم شده است كه بخش نخست آن به مفهوم‌شناسي در پرتو بزه‌ديده‌شناسي حمايتي پرداخته است. مخاطبان در اين بخش با تعريف بزه‌ديده، تاريخچه، پيشگامان بزه‌ديده‌شناسي و انواع بزه‌ديدگان خاص آشنا مي‌شوند.

مولف كتاب «بزه‌ديدگان خاص در پرتو بزه‌ديده‌شناسي حمايتي» ادامه داد: بخش دوم اين نوشتار به بيان حمايت كيفري و شكلي(آيين دادرسي‌مدار) از بزه‌ديدگان خاص مي‌پردازد. در اين بخش، حمايت‌هايي كه در سطح قوانين داخلي كشور ما اعمال شده‌اند، نظير قانون مجازات اسلامي و آيين دادرسي كيفري، قانون مبارزه با قاچاق انسان، قانون حمايت از كودكان و نوجوانان، قانون حمايت از حقوق معلولان و همچنين حمايت‌هايي كه در سطح بين‌المللي از بزه‌ديدگان خاص به عمل آمده است، مانند كنوانسيون حقوقي كودك، كنوانسيون حقوقي معلولان، كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان و ديگر حمايت‌هاي بين‌المللي، مورد بحث قرار گرفته‌اند.

عضو كانون وكلاي دادگستري استان خوزستان در پايان گفت: در اين اثر پيوست‌هايي از چند سند مهم و مرتبط با موضوع كتاب وجود دارد تا مخاطبان بتوانند مستندي براي بازتاب نظريه‌هاي بزه‌ديده‌شناسي در سندهاي بين‌المللي و مقررات داخلي بيابد.

چاپ نخست كتاب «بزه‌ديدگان خاص در پرتو بزه‌ديده‌شناسي حمايتي» اثر مهدي زَكوي با شمارگان 1000 نسخه، 272 صفحه و بهاي 60 هزار ريال به تازگي از سوي انتشارات مجد منتشر و راهي بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط