وي ادامه داد: پيامهاي رهبر انقلاب در اوج اختناق و حكومت نظامي دوران ستمشاهي به صورت نوارهاي كاست از نجف اشرف توسط ياران امام به تهران ميرسيد و در بازار و در مساجد بطور محرمانه و مخفي بين نمازگزاران توزيع ميشد.
وي افزود: در اين ميان بودند هنرمنداني از اهل قلم با ادبيات حماسي و شورآفريني و موسيقيداناني معتمد كه آنان نيز بطور خود جوش و خود خواسته و عاشق و زيرزميني پيامهاي امام(ره) را به صورت موسيقايي و آهنگين و سرشار از شعارها و شعورها تبديل كرده و با همكار گروه خواني جوانان همپيمان با رهبر انقلاب اجرا كرده و بدور از چشم مزدوران ساواك با كمترين امكانات و تجهيزات فني ضبط صدا آماده ميكردند.
اين آهنگساز اضافه كرد: هنرمندان موسيقي، متعهد و پيشرو بودند و توانستند از آن شعارهاي ناب مردمي زيباترين الگوهاي موسيقايي را بصورت خودجوش و آهنگين كسب كنند و آنرا با موسيقي آئيني تزئين كرده و از طريق صدا و سيما تازه استقلال يافته به گوش همه ملت ايران و جهان برسانند و تحت حمايت و هدايت رهبر انقلاب و مسوولان فكري انقلاب و روحانيون مبارز و انقلابي در مدت زماني اندك اين آثار موسيقيايي با آرمانها و ارزشهاي انقلاب و كشور همراه شود.
وي در پايان سخنان خود اظهار كرد: اين آثار متضمن والاترين تفاهم ارزشي و انساني و نيز در بردارنده ارزشهاي هنري و ميراث هنر موسيقي حماسي و آئيني ايران زمين و هنرمندان متعهد اين سرزمين است كه خوشبختانه اكنون كه به ثبت ملي و جهاني رسيده است به نسلهاي آينده منتقل خواهد شد.
دكتر محمد حسن سمسار نيز در اين مراسم در خصوص عكسهاي موجود در آلبوم كاخ گلستان سخناني را بيان كرد و گفت: در اين مجموعه در حدود 42500 عكس موجود است كه بخش اصلي آن به سده 13 هجري قمري و بخش كمتري از آن به سده 14 هجري قمري بر ميگردد.
وي ادامه داد: عكسهاي موجود در آلبومخانه كاخ گلستان كه در آلبومهاي متفاوت و با جلدهاي متفاوتي نگهداري ميشود، ميتواند در بررسي شرايط اجتماعي، اقتصادي و ... آن زمان كمكهاي فراواني كند.
سمسار به تاريخچه اولين عكسهايي كه در ايران گرفته شده، اشاره كرد و گفت: تاريخ اولين عكس نيز به سال 1274 برميگردد، جايي كه لويي پشه مدرس تعليمات نظامي مدرسه دارالفنون به سبب علاقه خود به عكاسي اولين عكس را گرفت.
در ادامه اين مراسم نيز نمونهاي از اولين عكسهاي ايران به نمايش در آمد. برنامه بزرگداشت روز جهانی میراث دیداری و شنیداری، پیش از ظهر امروز (چهارشنبه 4 آبان)، با حضور اسحاق صلاحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، علیاکبر اشعری، ريیس سابق کتابخانه ملی، فرهاد اعتمادی رییس اداره ارتباطات کمیسیون ملی یونسکو، سفرا و فعالان عرصه میرات دیداری و شنیداری در سالن همایش یوسف شریعتزاده کتابخانه ملی برگزار شد.
نظر شما