پژوهشگر ديني در حوزه آمریکای لاتین، اثري با عنوان «مسیحیت در آمریکای لاتین معاصر» انجام داده است. اين اثر، آخرین وضعیت کاتولیکها، پروتستانها و گروههای فعال مسیحی در اين خطه را بررسي ميكند.-
وي افزود: به دلیل مهاجرت اقوام لاتین در دوران همسویی پادشان با کلیسای واتیکان، مذهب کاتولیک تا چند دهه اخیر مذهب بیرقیبي در آمریکای لاتین بود. مذهب پروتستان و فرقههای مختلف آن نيز درصد کمی از جمعیت منطقه را به خود اختصاص ميدادند که در نیم قرن اخیر گرایش به آنها رشد صعودی بسیاری يافته است و پیش از آن فرصت تبلیغ و فعالیت آزادانه را در منطقه نداشتند.
عسگري با بيان اين كه «اکنون فعالترين و جدىترين جريان دينى در آمريكاى لاتين، مسيحيت است» گفت: اکثر مردم آمريكاى لاتين، مسيحى کاتولیکاند. پروتستانها نيز در دهههای اخیر در اين سرزمين بسیار فعال شدند و شمار فزایندهای از پيروان را به خود اختصاص میدهند. پيروان اديان ديگر از جمله مسلمانان، يهوديان، آيينهاى بومى و سرخپوستى نيز در آنجا حضور دارند. مسلمانان از اقليتهاى بزرگ و در حال رشد در اكثر كشورهاى اين منطقهاند. گرایش به اسلامگرایی نیز در اين سرزمين قابل توجه است.
نويسنده اين اثر افزود: متاسفانه درباره اين خطه وسيع و با اهمیت از نظر استراتژیک، اطلاعات کمی از آن در ایران منتشر میشود. با توجه به اهمیت این بخش از جغرافياي جهان معاصر و نیز جایگاه ویژه آن نزد مسیحیان، همچنین گسترش روابط ایران و کشورهای این منطقه و بیداری سیاسی آنها، اهمیت و شناخت بیشتر این منطقه و چنین تحقیقاتی را بیشتر میکند تا خلاءهای تحقیقاتی در این باره را جبران كند.
پژوهشگر آمریکای لاتین درباره اثر پژوهشي خود عنوان كرد: تحقیق حاضر به بررسى مسیحیت در آمریکای لاتین در دوران معاصر مىپردازد و به تحلیل وضعيت و فعاليتهاى مردم اين سرزمين توجه دارد. در این تحقيق آخرین وضعیت کاتولیکها، پروتستانها و گروههای فعال مسیحی منطقه مانند الهیات آزادیبخش، اونجلیستها، مورمونها، شاهدان یهوه و مهمترین چالشهای آنان در این منطقه بررسی شدهاند.
نظر شما