سه‌شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۴
شعر انقلاب در دهه 80 به تعادل رسيده است

بهروز ياسمي در جمع برگزيدگان نخستين جشنواره سراسري شعر جوان انقلاب، دهه 80 را دهه تعادل شعر انقلاب ارزيابي كرد و گفت: متعادل‌ترين و طبيعي‌ترين جريان شعري در حوزه آثار مدرن و كلاسيك، در اين دهه خلق شده‌ و به «چگونه گفتن» شعر توجه شده است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) نشست تخصصي «شعر انقلاب اسلامي» پیش از ظهر امروز (دهم آبان ماه) با حضور جمعي از برگزيدگان نخستين جشنواره سراسري شعر جوان انقلاب و سخنراني دكتر بهروز ياسمي، يكي از داوران اين جشنواره در سالن شماره 2 تالار انديشه حوزه‌هنري برگزار شد.

ياسمي در آغاز اين نشست، با اشاره به عنوان جشنواره سراسري شعر جوان انقلاب گفت: اگر اين مفهوم مبتني بر حوزه معنا باشد، بايد به آرمان‌هاي انقلاب مانند آزادي، استقلال و كرامت انساني توجه كند، در صورتي كه در اين جشنواره‌ها به شعر انقلاب از نظر وضعیت زماني نگاه مي‌شود.

وي ادامه داد: شاعر براي به اشتراك گذاشتن احساساتش به تريبون نياز دارد، اما كاناليزه كردن ذوق شاعران جوان در جشنواره‌ها نادرست است. من در سير داوري جشنواره سراسري شعر جوان انقلاب، توجه بيشتري به مولفه‌هاي زيباشناختي آثار داشتم.

خالق مجموعه شعر «عاشقي جرم قشنگي است» از برگزاري ديگر جشنواره‌هاي اين عرصه مانند كنگره سراسري شعر دفاع‌مقدس ياد و تصريح كرد: ما بايد ديدگاه شاعراني را كه نگاهي ديگر به جنگ دارند  هم بپذيريم. چون ما نسبتي با جنگ نداريم و تنها از خود دفاع كرده‌ايم. پرداختن ما به شعر دفاع‌مقدس، به خاطر حفظ اخلاقيات و مولفه‌هاي اخلاقي آن دوران است.

داور نخستين جشنواره سراسري شعر جوان انقلاب يادآور شد: ادبيات ايران و دنياي شرق، تحت تاثير شرايط اجتماعي قرار مي‌گيرد و ديدگاه‌ها و حرف‌ها در قالب استعارات و كنايات تجلي پيدا مي‌كنند؛ در حالي كه در غرب،‌ فلسفه تحت تاثير جريانات اجتماعي و سياسي قرار مي‌گيرد.

بهروز ياسمي اضافه كرد:‌ با اين اوصاف، طبيعي است كه اتفاق عظيمي مثل انقلاب اسلامي، در شعر نسل اول تا چهارم انقلاب متجلي شود. نسل اول شاعران انقلاب تا سال 1367، دغدغه سرايش شعر جنگ را داشتند و دغدغه آن‌ها «چه گفتن» بود، نه «چگونه گفتن». بنابراين حوزه معنا و مفهوم، برجسته بود و اشعار با هدف تهييج احساسات،‌ سروده مي‌شدند.

اين منتقد ادبي،‌ دهه 80 را دهه تعادل شعر انقلاب دانست و دراين‌باره اظهار كرد: متعادل‌ترين و طبيعي‌ترين جريان شعري در حوزه آثار مدرن و كلاسيك، در اين دهه خلق شده‌اند و به «چگونه گفتن» شعر توجه شده است.

ياسمي از گرايش شاعران دهه 70 به سوي فُرم ياد كرد و گفت: اكنون بعد از تجربه افراط در مضمون در دهه 60 و تفريط در فُرم در دهه 70 به تعادل ادبي رسيده‌ايم؛ يعني شاهد اوج شكوفايي شعر نيمايي و پسا نيمايي و سلامت شعري هستيم.

وي در پايان سخنانش، با تاكيد بر لزوم خلق اشعار غريزي و فطري درباره انقلاب تصريح كرد: ورود به اين عرصه، مستلزم همكاري متوليان حوزه ادبيات انقلاب اسلامي است. برگزاري نشست‌هاي تخصصي، هم‌نشيني و تبادل نظر شاعران با يكديگر نيز باعث برانگيخته شدن احساسات و درونيات شاعران خواهد شد.

آيين اختتاميه و معرفي برگزيدگان نخستين جشنواره سراسري شعر جوان انقلاب، ساعت 17:30 امروز (دهم آبان ماه) با حضور دكتر «غلامعلي حداد عادل» رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي و «محسن مومني شريف» رييس حوزه‌هنري، در تالار مهر حوزه‌هنري آغاز خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها