سه‌شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۰ - ۲۰:۴۴
انقلاب اسلامي، ادبيات را از نااميدي نجات داد

محسن مومني، رييس حوزه‌هنري در آيين اختتامیه نخستین جشنواره سراسری شعر جوان انقلاب گفت: وضعيت ادبيات در سال‌هاي پاياني حكومت پهلوي به گونه‌اي بود كه توانايي برقراري ارتباط با مردم را نداشت. انقلاب اسلامي، ادبيات و هنر را از مرحله نااميدي نجات داد و آن را مردمي كرد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) آيين اختتامیه نخستین جشنواره سراسری شعر جوان انقلاب، شامگاه دهم آبان ماه، با حضور «محسن مومني» رييس حوزه‌هنري و جمعي از شاعران جوان انقلاب، در تالار مهر حوزه‌هنري برگزار شد.

كمال شفيعي، دبير نخستین جشنواره سراسری شعر جوان انقلاب در آغاز اين مراسم اظهار كرد: كشف، جذب و پرورش استعدادهاي خلاق ادبيات، يكي از دغدغه‌هاي حوزه‌هنري است. اما پس از انقلاب اسلامي، فرصت ديده شدن اهداف و آزمان‌هاي آن در آيينه شعر كمتر فراهم شده است.

وي نخستین جشنواره سراسری شعر جوان انقلاب را بهترين فرصت براي اين سنجش دانست و تاكيد كرد: پيوند مفاهيم انقلابي در قالب هنر، در حوزه ‌هنري به مثابه پايگاه هنر ديني از اهميت بالايي برخوردار است.

دبير نخستین جشنواره سراسری شعر جوان انقلاب در ادامه به ارايه گزارشي از روند داوري اين جشنواره پرداخت و افزود: حدود 1100 قطعه شعر و بيش از 37 عنوان مجموعه شعر در اين جشنواره مورد داوري قرار گرفتند. برخي از شاعران جوان نيز براي كسب اطلاعات و سوژه، به مطالعه كتاب‌هاي تدويني درباره انقلاب پرداختند كه اين زاويه، بهترين دستاورد نخستین جشنواره سراسری شعر جوان انقلاب بوده است.

شفيعي در پايان گفت: مجموعه اشعار مورد تاييد كارشناسان حوزه‌هنري، مورد حمايت قرار مي‌گيرند و از رييس حوزه‌هنري درخواست مي‌كنيم كه شرايط حضور آن‌ها در هفته‌هاي فرهنگي خارج از كشور فراهم شود.

سپس محسن مومني، رييس حوزه‌هنري با تقدير از داوران و دبير نخستین جشنواره سراسری شعر جوان انقلاب، براي اميرحسين فردي، مدير دفتر آفرينش‌هاي ادبي حوزه‌هنري آرزوي سلامتي كرد و خطاب به شاعران جوان گفت: شما در بهترين شرايط زندگي مي‌كنيد و استادان و صاحب‌نظران بسياري براي راهنمايي شما وجود دارند.

وي افزود: من در سال‌هاي 62 و 63، هيچ كسي را براي مطالعه و اظهارنظر درباره يكي از كتاب‌هايم پيدا نكردم و حتي نشاني اميرحسين فردي كه در آن دوران شهرت داشت را هم نيافتم!

رييس حوزه‌هنري در ادامه، انقلاب اسلامي را محصول زحمات 14 قرن مبارزه علما دانست و اظهار كرد: همان طور كه انقلاب در زندگي همه ما اثر گذاشت، در ساحت ادبيات و هنر بعد از انقلاب اسلامي نيز اثر گذاشته است.

اين نويسنده دفاع‌مقدس، درباره ادبيات جاري در سال‌هاي پاياني حكومت پهلوي خاطرنشان كرد: وضعيت ادبيات در آن دوران به گونه‌اي بود كه توانايي برقراري ارتباط با مردم را نداشت. ادبيات انقلاب اسلامي، ادبيات و هنر را از مرحله نا اميدي نجات داد و آن را مردمي كرد.

محسن مومني تاكيد كرد: شعر در دوران پس از انقلاب اسلامي، مخاطبان مردمي خود را يافت و به نيازهاي مردم پاسخ داد. انقلاب اسلامي در تاريخ، تمام نمي‌شود و در آينده نيز ادامه خواهد داشت و ماندگار خواهد شد.

در پايان آيين اختتامیه نخستین جشنواره سراسری شعر جوان انقلاب، از برگزيدگان اين جشنواره تجليل شد و از «فاضل نظري» به عنوان يكي از شاعران جوان تاثيرگذار در حوزه ادبيات انقلاب اسلامي قدرداني به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط