شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۰
گشايش مركز مرمت تخصصي آثار نوشتاري زرتشتيان ايران

سرپرست بخش مرمت‌ كتابخانه‌ مجلس شوراي اسلامي در گشايش نخستين مركز مرمت تخصصي آثار نوشتاري زرتشتيان ايران گفت: كتابخانه‌‌هاي «مجلس»، «ملي»، «آستان قدس رضوي» و «مرعشي نجفي»، تنها مراكز فعال ايران در زمينه‌ مرمت كتاب‌اند كه از اين پس، كتابخانه‌ «يگانگي» نيز در كنار آن‌ها قرار مي‌گيرد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، نخستين مركز مرمت تخصصي آثار نوشتاري زرتشتيان در ايران، عصر جمعه(١٣ آبان‌) با حضور گروهي از مسوولان جامعه زرتشتي، سرپرست بخش مرمت كتابخانه‌ مجلس شوراي اسلامي و گروهي از علاقه‌مندان در طبقه دوم كتابخانه‌ يگانگي گشايش يافت.

يدالله رباط‌جزي، سرپرست بخش مرمت كتابخانه‌ مجلس، درباره‌ شيوه‌هاي نويني كه در مرمت كتاب از آنها بهره برده ‌مي‌شوند، سخن گفت و افزود: اين روش‌ها، سازگار با محيط زيست‌اند و در اجراي آنها از مواد طبيعي بهره گرفته شده است تا آسيبي به كتاب‌ها وارد نشود.

وي افزود: از اين پس كتابخانه يگانگي پنجمين مركز ترميم كتاب‌هاي قديمي و دست‌نويس را بعد از كتابخانه‌هاي «مجلس»، «ملي»، «آستان قدس رضوي» و «مرعشي نجفي» در اختيار خواهد داشت.

رباط‌جزي با تاكيد بر اين‌كه آموزش روش‌هاي درست مرمت كتاب بايد مورد توجه باشد، گفت: كتاب‌هاي بسياري به صحافي سپرده مي‌شوند و از ميان مي‌روند. درصورتي كه براي ترميم كتاب بايد از روش‌هاي ويژه‌اي بهره برد.

وي افزود: بخش مرمت كتاب كتابخانه‌ يگانگي، در ميان مراكز انگشت‌شمار مرمت كتاب در ايران است و نياز به بهبود شرايط و مجهز كردن وسايل اين مركز مشهود است و اگر شرايط بيش از اين مهيا شود، وضعيت بهتري هم خواهيم داشت.

سرپرست بخش مرمت كتابخانه‌ مجلس، تاكيد كرد: بهتر است كتاب‌ها براي مرمت به مراكز مجهز سپرده شوند. اين كتاب‌ها پس از مرمت مي‌توانند در جايگاه‌هايي نگهداري شوند يا به خانواده‌ اهداكننده‌، بازگردانده شوند.

دكتر اسفنديار اختياري، نماينده‌ زرتشتيان در مجلس شوراي اسلامي از ديگر سخنرانان اين آيين بود. وي دانش مرمت كتاب را مهمتر از هرچيزي برشمرد و افزود: كاري كه انجام مي‌شود تا ميراثي ماندگار بماند، ارزشمند است. سرمايه‌اي كه براي خريد وسايل مرمت،‌ هزينه‌شده، ارزشمند است اما از آن ارزشمندتر، مهارتي است كه چند نيروي انساني براي پاسداري از كتاب‌ها انجام مي‌دهند.

وي با اشاره به اين‌كه كار فرهنگي، درآمدزا نيست، تاكيد كرد: كار فرهنگي حاشيه‌هاي بسياري دارد. چنين كارهايي از نظر كمي سنجيدني نيست اما از نظر كيفي، شايسته‌ سپاسداري و توجه است.

اختياري با اشاره به تجربه‌هايي كه پيش از نماينده‌ شدن در زمينه‌هاي فرهنگي داشته ‌است، گفت: يك فرد دانشگاهي، بخواهد يا نخواهد،‌ به كتابخانه علاقه دارد. من هم اعتبار سياسي و اجتماعي خود را در اختيار اين موضوع خواهم گذاشت.

دكتر رستم خسروياني، رييس انجمن زرتشتيان تهران، با ابراز خرسندي از گشايش بخش‌هاي جديد در كتابخانه‌ اردشير يگانگي، از پشتيباني ياري‌دهندگان حركت‌هاي فرهنگي، تقدير كرد.

وي تاكيد كرد: يكي از كارهاي مثبت و ارزنده‌ انجمن زرتشتيان تهران، گشايش كتابخانه‌ يگانگي بود كه تا پيش از آن، حالت متروكه پيدا كرده و به كار فرهنگ‌دوستان نمي‌آمد.

خسروياني، تاكيد كرد: امروز شاهد گشايش مكاني هستيم كه به ماندن گنجينه‌ فرهنگي ما ياري مي‌رساند. اگر اين مركز مرمت وجود نداشت، شايد كتاب‌هاي فرسوده‌ از ميان مي‌رفتند و به آنها توجهي نمي‌شد.

نوشين فرامرزيان، سرپرست كتابخانه‌ يگانگي، در اين آيين گفت: نمود و ارزش كارهايي كه امروز در اين كتابخانه انجام مي‌شود، چند دهه‌ ديگر نمايان خواهد شد.

وي در آيين گشايش اين مركز تخصصي، از راه‌اندازي بخش اسناد موزه‌اي كتابخانه‌ يگانگي و كتابخانه‌ ديجيتال يگانگي نيز خبر داد و گفت: از امروز، ٤٤٨ كتاب و مجله‌ قديمي و ارزشمند، به صورت لوح فشرده در اختيار دوستداران خواهد بود و شمار بيشتري از دوستداران فرهنگ ايران مي‌توانند از اين نوشتارها بهره ببرند.

سرپرست كتابخانه‌ يگانگي درباره‌ بخش موزه‌ اسناد، گفت: بخش موزه‌ اسناد كتابخانه‌ يگانگي نيز دربردارنده‌ نسخه‌هاي خطي و نقاشي‌هاي گرانبها و نايابي است كه پيرامون تاريخ و فرهنگ زرتشتيان است.

وي افزود: دست‌نوشته‌هاي مري‌بويس، ايران‌شناس، نقاشي از چهره‌ مانكجي ليمجي هاتريا، از چهره‌ها شناخته‌شده‌ پارسي، كه از سوي يك نقاش گمنام بر روي چوب كشيده شده و... از اين اسنادند كه از امروز در كتابخانه‌ يگانگي به نمايش درآمده‌اند.

در پايان نشست نيز از يدالله رباط‌جزي (سرپرست بخش مرمت‌ كتابخانه‌ مجلس)، فرناز يكتايي‌فر (مسوول بخش مرمت كتابخانه‌ يگانگي)، فرانك وفاداري (مسوول بخش نشريات و كتابخانه‌ ديجيتال يگانگي)، فرزام فروزان (مسوول بخش ديجيتال كتابخانه‌ يگانگي) با پيشكش سپاس‌نامه، تقدير شد. پروين بامسيان، بوذرجمهر پرخيده، بهنام مراديان، آزيتا ورجاوند و بهرام غريب‌شاهي نيز از ديگر كساني بودند كه در اين آيين از آنها براي پشتيباني‌هايشان در پيشرفت كارهاي كتابخانه‌ يگانگي سپاسداري شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها