به ابتکار دومين جشنواره «داستان كوتاه پايداري» صورت ميگيرد
تجلیل از سادات فعال ادبيات پايداري در عید غدیر
رضا حاجيآبادي، يكي از داوران و بانيان برگزاري «دومين جشنواره داستان كوتاه پايداري» گفت: قصد داريم ضمن دعوت از جمعي از خانواده شهدا را به مراسم اختتاميه اين جشنواره، از ناشران و فعالان سادات حوزه ادبيات پايداري تجلیل کنیم. اين مراسم همزمان با عيد سعيد غدير خم برگزار ميشود.-
حاجيآبادي در آغاز اين نشست از برگزاري نخستين دوره جشنواره داستان كوتاه پايداري در سال گذشته، به همت دو ناشر خصوصي (هزارهققنوس و سفير اردهال) ياد كرد و گفت: شعار اين جشنواره از ابتدا اين بود كه سرنوشت جنگ را مردم رقم زدند، بنابراين بايد اجازه دهيم كه ادبيات آن هم به قلم مردم نوشته شود.
وي ادامه داد: سال قبل، حدود 260 داستان كوتاهِ كوتاه پايداري مورد داوري قرار گرفتند و دو عنوان كتاب از داستانهاي برتر نخستين جشنواره داستان كوتاه پايداري نيز منتشر شدند و در همان سال به چاپ دوم رسيدند.
مدير مسوول انتشارات هزارهققنوس، از داوري 430 داستان كوتاهِ كوتاه در دومين جشنواره داستان كوتاه پايداري خبر داد و تصريح كرد: با توجه به دومين سال برگزاري اين جشنواره، تعداد آثار ارسالي قابل توجهاند و به همين سبب، وظيفه ما نسبت به نويسندگان جوان شركت كننده در اين جشنواره، سنگينتر ميشود.
حاجيآبادي در ادامه، اسامي داوران دومين جشنواره داستان كوتاه پايداري را اعلام كرد و گفت: «محمد جواد جزيني» دبيري و «جواد محقق» دبيري علمي اين جشنواره را برعهده گرفتند. «نرگس آبيار»، «محمدعلي گوديني»، «خليل رشنوي»، بنده و «نازنين جودت» به نمايندگي از داستاننويسان برتر دوره قبل، داوري آثار را برعهده داشتهايم.
وي با اشاره به مطالعه و بررسي داستانها توسط همه داوران اظهار كرد: از ميان 430 اثر، حدود 60 داستان كوتاهِ كوتاه به مرحله دوم داوري راه پيدا كردند و در نهايت، 10 داستان كوتاهِ كوتاه پايداري، در مراسم اختتاميه دومين جشنواره داستان كوتاه پايداري، معرفي و تقدير خواهند شد.
داور دومين جشنواره داستان كوتاه پايداري، درباره سطح كيفي آثار بررسي شده در اين جشنواره خاطرنشان كرد: انتخاب داستانهاي برتر بسيار دشوار بود. چون برخي از آنها تكنيكي و برخي هم از حسي قوي برخوردار بودند.
حاجي آبادي با تاكيد بر تاثيرگذاري اين داستانها بر داوران گفت: قصد داريم كه جمعي از خانواده شهدا را به مراسم اختتاميه اين جشنواره دعوت كنيم و تعدادي از ناشران و فعالان سادات حوزه ادبيات پايداري را مورد تقدير قرار دهيم.
وي در ادامه از چاپ داستانكهاي داوري شده در اين جشنواره توسط انتشارات هزارهققنوس و چاپ مجموعه داستانهاي بلندتر ارسالي به دبيرخانه به همت انتشارات سفير اردهال خبر داد و افزود: اميدواريم كه با برگزاري اين جشنواره و شناسايي نويسندگان جوان، شاهد كشف سرداران فرهنگي جديدي در حوزه ادبيات پايداري باشيم.
خالق كتاب «فرياد محراب» در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا درباره وضعيت داوري بخش «مقالات» دومين جشنواره داستان كوتاه پايداري اظهار كرد: حدود 10 عنوان مقاله به دبيرخانه ارسال شدند كه به دليل نرسيدن به حد نصاب، مورد داوري قرار نگرفتند اما دو مقاله برجسته در آنها ديديم كه در مراسم اختتاميه از آنها استفاده خواهد شد و حالتي كارگاهي به اين محفل ادبي خواهند داد.
وي از سخنراني «فريدون عموزاده خليلي» سردبير مجله چلچراغ در مراسم اختتاميه دومين جشنواره داستان كوتاه پايداري خبر داد و گفت: در حاشيه اين مراسم، نمايشگاه كتابي از مجموعه آثار منتشر شده درباره داستان كوتاه پايداري برپا ميشود و كتاب «آشنایی با داستانهای مینیمالیستی و پلیسی» نوشته محمدجواد جزيني با تخفيف ويژه عرضه خواهد شد.
حاجيآبادي در پايان سخنانش يادآور شد: قصد داريم كه با همكاري مركز اسناد ايثارگران بنياد شهيد و امور ايثارگران، گوشهاي از اسناد ناب و مواد خام جذاب را به نويسندگان جوان حاضر در مراسم اختتاميه دومين جشنواره داستان كوتاه پايداري ارايه كنيم تا از آنها سوژه بگيرند.
آيين اختتاميه و معرفي برگزيدگان اين جشنواره، ساعت 16 سهشنبه (24 آبان ماه) و همزمان با عيد سعيد غدير خم در فرهنگسراي ارسباران و به همت انتشاراتيهاي «هزارهققنوس»، «سفير اردهال» و با مشاركت «موسسه خانه كتاب» و «معاونت فرهنگي و هنري شهرداري تهران» آغاز خواهد شد.
نظر شما