شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۶
«فرهنگنامه حيات وحش ايران: مهره‌داران» ويرايش شد

ويرايش جديد «فرهنگنامه حيات وحش ايران: مهره‌داران» با تصاوير و محتوايي علمي‌تر به بازار كتاب آمد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، ويرايش دوم و چاپ سوم «فرهنگنامه حيات وحش ايران: مهره‌داران» از سوي نشر طلايي روانه‌‌  كتابفروشي‌ها شد.

مدير نشر طلايي درباره تغييرات اين اثر توضيح داد: پس از انتشار اين كتاب ما با بازخوردهاي مختلفي روبه‌رو شديم. نويسندگان كتاب نقدهايي را درباره بخش‌هايي كه همكاران‌شان نوشته بودند مطرح كردند. اين بازخوردها، نظرات كارشناسي متخصصان ديگر و تازه‌ترين دستاوردهاي علمي روز را در اختيار نويسندگان كتاب قرار داديم و آنان با استفاده از اين نكات ويرايش جديد فرهنگنامه را تدوين كردند. در بعضي موارد مداخلي به برخي بخش‌ها همچون بخش «ماهي‌ها» و «پرندگان»‌ افزوده شد.

كاظم طلايي تغيير در تصاوير، چاپ و كتاب‌سازي را از ديگر ويژگي‌هاي ويرايش دوم «فرهنگنامه حيات وحش ايران» برشمرد و در اين‌باره گفت: ايراداتي هنري به برخي تصاوير كتاب وارد بود كه در ويرايش دوم برطرف شد. علاوه بر آن ما از ابتدا قصد داشتيم اگر تصاوير جديدي براي مداخل مختلف به دست آورديم آن‌ها را جايگزين تصاوير قديمي كنيم. تغيير تصوير جلد كتاب نيز يكي ديگر از تغييرات مهم اين اثر است.

وي ادامه داد: «فرهنگنامه حيات وحش ايران: مهره‌داران» نخستين كتاب تأليفي با اين موضوع است كه زبان آن براي خوانندگاني از گروه‌هاي مختلف سني قابل استفاده است. علاوه بر اين، حيوانات در باور كهن و ادبيات فارسي نيز بخش منحصر به‌فرد اين كتاب هستند كه در آثار مشابه ديده نشده است.

طلايي انتشار اين فرهنگنامه را آغاز راهي در فرهنگنامه‌نويسي و انتشار كتاب‌هاي مرجع دانست و افزود: پس از انتشار اين كتاب كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و سازمان‌هايي هم‌چون سازمان حفاظت محيط زيست به انتشار كتاب‌هايي مانند آن روي آوردند كه اميدواركننده است چون تا پيش از اين، حتي در كتابخانه سازمان‌ حفاظت محيط زيست نيز كتابي با اين سطح وجود نداشت كه براي عموم مردم و به‌ويژه مخاطبان نوجوان قابل استفاده باشد.

مدير انتشارات طلايي درباره شيوه تأليف اين فرهنگنامه توضيح داد: در ابتدا موضوعات مورد نظر تعيين و طبقه‌بندي شد و در مرحله بعد از متخصصان دانشگاهي خواسته شد، مطالب مورد نظر را گردآوري و تأليف كنند.

طلايي يكي از ويژگي‌هاي اين اثر را استفاده از عكس‌ حيوانات ايراني در اين فرهنگنامه عنوان كرد و در اين‌باره توضيح داد: بسياري از معلماني كه از اين فرهنگنامه در تدريس استفاده كرده‌اند، از وجود چنين تصاويري اظهار رضايت كرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها