ايبنا نوجوان: نمايشگاه «يار مهربان كتاب» عصر امروز(22 آبانماه) با حضور مسوولان كتابخانهي مجلس ناشران و نوجوانان در يك آيين ويژه، گشايش يافت.
در ابتداي اين نشست، احسانالله شكراللهي، نويسنده و اديب، با قرائت شعر «راستي اگر كتاب نبود / علم جز نقش روي آب نبود» از مهدي آذريزدي گفت: هفتهي كتاب و برگزاري جشني براي كتاب سنتي است كه از 19 سال پيش يعني سال 72 در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بنا نهاده شد و همچنان توسط اين وزارتخانه، دانشگاهها، دانشگاهها، آموزش و پرورش و ساير متوليان فرهنگي كشور برگزار ميشود.
او افزود: فعاليتهاي فرهنگي در حوزهي كتاب از زماني كه شهرداري تهران با بنا گذاشتن فرهنگسراها و خانههاي فرهنگ در محلههاي گوناگون شهر تهران، پا به عرصهي فعاليتهاي فرهنگي گذاشت، بيشتر توسعه يافت.
او با اشاره به اينكه قرار بود تهران در سال 2011 نامزد انتخاب «پايتخت فرهنگي جهان» شود، گفت: تهران از نظر كتابفروشيها، كتابخانههاي عمومي، برگزاري نمايشگاه بينالمللي كتاب و ... ظرفيتهاي لازم را داشت اما اين فعاليتها در حوزهي ادبيات كودك و نوجوان، كمرنگتر بود.
كارشناس نسخههاي خطي اظهار كرد: ادبيات كودك و نوجوان بسيار مهم و حياتي است و نبايد اين سررشته را رها كرد. چنانچه يك ساختمان را بايد از پايه ساخت و هر چه اين پايهها محكمتر باشد، ساختمان استوارتر خواهد بود، ادبيات كودك و نوجوان نيز پايه و ريشهي ادبيات است و اگر به اين حوزه اهميت دهيم كودكان و نوجوانان ما كتابخوانهاي حرفهاي پرورش مييابند و ميتوانند آيندهي ادبيات كشورمان را در دست بگيرند.
شكراللهي با بيان اينكه ما كودكان و نوجوانان را به مدرسه ميفرستيم تا ضريب هوشي(IQ) آنها تقويت شود، عنوان كرد: با در دسترس قرار گرفتن كتاب براي نوجوانان و تشويق آنها به مطالعه نيز هوش هيجاني(EQ) آنها را تقويت ميكنيم به همين دليل مطالعه، زمينههاي رشد و توسعهي يك كشور را فراهم ميكند.
او با اشاره به اينكه در نخستين همايش و پژوهشهاي بنيادين در زمينهي مطالعه و كتابخواني، نهادهايي مانند خانواده، مراكز آموزشي، دانشگاهها، راديو، تلويزيون و كتابخانههاي عمومي از جملهي نهادهاي تاثيرگذار در توسعهي كتابخواني شناخته شدهاند، گفت: كودكان بايد پيش از متولد شدن، با كتاب آشنا شوند. حتي بسياري از پژوهشگران معتقدند بايد پيش از تولد كودكان را با كتاب آشنا كرد يعني در دورهي جنيني براي آنها كتاب خواند.
اين نويسنده و پژوهشگر، با خواندن شعري از محمود كيانوش - شاعر و نويسندهي حوزهي كودك و نوجوان - «مردمان كتابخوان گويند / هر كتابي به راستي گنجي است» به سخنان خود پايان داد.
سپس حسن آهنگران، از شاعران حوزهي بزرگسال به شعرخواني پرداخت و يك رباعي دربارهي كتابخانه و يك مثنوي كوتاه دربارهي اسرار درون كتاب خواند.
در ادامهي اين مراسم، مدير انتشارات «مهرآموز» گفت: به دليل اينكه يكي از بزرگترين ضعفهاي ما در حوزهي كتاب به توزيع باز ميگردد، برگزاري نمايشگاههاي كتاب مفيد است و زمينهي مناسبي براي معرفي كتاب، ايجاد ميكند.
حسن آموزگار با بيان اينكه عليرغم اينكه اينترنت و امكانات ديجيتال بخشي از نيازهاي اطلاعاتي را رفع ميكند، بيان كرد: كتاب هنوز جايگاه خود را حفظ كرده است و يكي از عوامل فرهيختگي بشر به ويژه كودكان و نوجوانان كه ذهني پويا دارند به شمار ميآيد.
او در پايان با اشاره به اينكه در رشتهي برنامهريزي آموزشي، تحصيل كرده است اظهار كرد: تمام كتابهايي كه در انتشارات «مهرآموز» منتشر ميشوند، محور آموزشي دارند. در اين انتشارات مجموعهاي 14 جلدي از گنجينهي متون ادبيات كهن مانند قابوسنامه، كليله و دمنه، مثنوي و لطيفههاي عبيد زاكاني را منتشر كردهام كه به اين نمايشگاه نيز آمده است.
در حاشيهي اين مراسم كه در موزهي صنعت چاپ مجلس شوراي اسلامي برگزار شد دانشآموزان، با دستگاههاي قديمي چاپ و تاريخچهي صنعت چاپ در ايران آشنا شدند.
نمايشگاه كتاب «يارمهربان كتاب» تا 22 آبانماه در كتابخانه و موزهي مجلس شوراي اسلامي برپاست. اين نمايشگاه با همكاري شهرداري ناحيهي شش شهرداري منطقهي 12 تهران و كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار شده است.
یکشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۰ - ۲۲:۲۶
نظر شما