پژوهشگر حوزه تاريخ سياسي با بيان اين كه در كنار كتابخانههاي عمومي به كتابخانههاي تخصصي نيازمنديم تا پاسخگوي نيازهاي پژوهشي دانشجويان و محققان باشند، گفت: كتابخانههاي تخصصي مايه دلگرمي محققانند._
مسوول واحد تحقيقات تاريخ مجلس كتابخانه مجلس افزود: از سوي ديگر، با ايجاد و توسعه كتابخانههاي تخصصي، كاستيهاي پژوهشي و مكتوبات آن حوزه نيز مشخص ميشوند و مسوولاني كه ميخواهند در حوزههاي مشخصي فعاليت كند يا سفارش تأليف دهند، درمييابند با چه كمبودهايي روبهرويم. اين امر با انعكاس كاستيها و آسيبهاي موجود در آن حوزه، نقاط سرمايهگذاري علمي و پژوهشي را آشكار ميسازند.
نيكبخت در پاسخ به اين كه «چه آسيبهايي كتابخانههاي تخصصي را تهديد ميكنند؟» گفت: كتابخانههاي تخصصي همواره بايد از نظر موقعيت مكاني در جايگاهي قرار داشته باشند كه دسترسي محققان و دانشجويان به اين مراكز با سهولت امكانپذير باشد، در غير اين صورت گردآوري مجموعهاي از مكتوبات هرچند ارزش فراواني داشته باشند، خالي از لطف خواهد بود.
اين نويسنده و پژوهشگر تاريخ معاصر و مسايل سياسي ايران عنوان كرد: آسيب بعدي آن است كه گاهي ممكن است كتابخانههاي تخصصي، اهميت كتابخانههاي عمومي را تحتالشعاع قرار دهند. البته كتابخانههاي عمومي در حوزههاي گوناگون آثاري را گردآوري، نگهداري و خدمترساني ميكنند اما كتابخانههاي تخصصي تنها در حوزه خاصي آثار خود را ارايه ميكنند.
كتابخانه تخصصي مطالعات زنان» همزمان با دومين روز هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران در كتابخانه مجلس شوراي اسلامي افتتاح شد. در اين كتابخانه بيش از 2200 عنوان اثر تخصصي و نشرياتي كه ويژه بانوان در حدود 20 سال گذشته به چاپ رسيده، گردآوري شدهاند.
نظر شما