چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۲
افتتاح نمايشگاه كازانووا در كتابخانه ملي فرانسه

نمايشگاهي از دست‌نوشته‌ها و آثار هنري اروپاي قرن هجدهم با محور زندگي هنري پرماجراي جياكومو كازانووا روز گذشته 15 نوامبر (24 آبان) در كتابخانه ملي فرانسه افتتاح شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از مجله كتاب فرانسه، دو سال پس از دستيابي كتابخانه ملي فرانسه به نسخه دستنويس «قصه زندگي من» مشهورترين اثر در باب عادت‌هاي اروپاييان قرن هجدهم ميلادي نوشته جياكومو كازانووا، جهانگرد و نويسنده مشهور قرن هجدهمي دربار ونيز، اين كتابخانه نمايشگاهي بزرگ از زندگي و آثار اين چهره استثنايي ايتاليايي كه از نويسندگان برجسته فرانسوي زبان آن دوران نيز به شمار مي‌رفت، برپا كرده است.

اين نمايشگاه از روز گذشته تحت عنوان «كازانووا، عشق به آزادي» با عرضه مجموعه‌اي ناياب از دستنوشته‌هاي كازانووا كه بعدها در كتابي به نام «قصه زندگي من» جمع‌آوري شدند، در مركز كتابخانه ملي فرانسه در پاريس برپا شده است.

فوريه 2010 كتابخانه ملي فرانسه نسخه دستنويس اثر 3700 صفحه‌اي «قصه زندگي من» را با قيمتي افزون بر 7 ميليون يورو خريداري كرد. اعتقاد بر اين است كازانووا اين كتاب را به نوه‌اش كارلو آنجيوليني در سال 1798 داده بود. گفته مي‌شود اين نسخه دستنويس بخش‌هايي را در بر گرفته است كه تاكنون خوانده و منتشر نشده‌اند.

كازانووا متولد 1725 در ونيز به سال 1798 در بوهميا در محل كنوني دوشكوف در جمهوري چك فوت كرد. كتاب ارزشمند «قصه زندگي من» به رغم ايتاليايي بودن نويسنده به زبان فاخر فرانسوي كه در آن روزگار زبان طبقه اشراف به شمار مي‌رفت، نوشته شده است. اين اثر خاطرات و ماجراهاي زندگي كازانووا خلال سفرهايش از سال 1774 تا پايان آن در سال 1797 را در بر گرفته است.

عموم بازديدكنندگان مي‌توانند تا 19 فوريه 2012 (30 بهمن) از 200 سند عرضه شده مشتمل بر دستنوشته، صحافي، نقاشي، پارچه و فيلم مستند بازديد كنند. بسياري از اين اسناد با كمك موزه هنرهاي تزييني و انستيتوهاي فرهنگي ايتاليايي به كتابخانه ملي ارايه شده‌اند. از تصاويري روي بوم نقاشي توسط نقاشان چيره‌دست ونيزي چون پيترو لونگي، گاردي و بلا گرفته تا دستونشته‌هايي همراه با قلم‌خوردگي‌هايشان به زبان و ادبيات فاخر فرانسوي قرن هجدهم نوشته جياكومو كازانووا در معرض ديد علاقه‌مندان قرار گرفته‌اند.

ماسيمو كوندولو و لئا سايتو طراحان نمايشگاه كازانووا به روشني وامدار دنياي تئاتر بودند و چيدمان نمايشگاه را به دنيايي شبيه به تئاتر زندگي كازانووا گره زده‌اند؛ تئاتر و بازيگري كه همواره بخشي از زندگي هنري كازانووا در سفرهاي مداوم او در قاره اروپا بود.

پس از برپايي اين نمايشگاه در پاريس، فصل بهار آينده نيز زادگاه كازانووا يا همان ونيز، ميزبان بعدي همين نمايشگاه اما به نحوي ديگر و شيوه‌اي متفاوت خواهد بود. نمايشگاه پاريس به گونه‌اي ارايه شده است كه تمركز چنداني بر زندگي كازانووا در ونيز نداشته، وانگهي سعي بر آن دارد با ارايه مجموعه‌اي از آثار او در شهرهاي مختلف اروپاي عصر روشنگري، زندگي همواره در سفر هنرمند مشهور قرن هجدهمي را روايت كند.

گنجينه ماندگار پلئياد نشر گاليمار هم اعلام كرده است كتاب «قصه زندگي من» تازه را از پايان 2012 به همت ماري –فرانسواز لونا و ژرار لاهوتي به بازار عرضه خواهد كرد. همچنين ابتداي ماه دسامبر كتابخانه ملي فرانسه در نظر گرفته است گزيده‌هايي از اثر ماندگار كازانووا در حضور علاقمندان و بازديدكنندگان نمايشگاه روخواني شود. از اين رو دانيل و ويليام مسگيش و لئا دروكر روز 1 دسامبر (13 آذر) در سالن بزرگ كتابخانه ملي به خواندن بخش‌هايي از كتاب «قصه زندگي من» خواهند پرداخت.

پيش از برپايي نمايشگاه نيز كتابي به كوشش ماري-لاور پروو و شانتال توماس از آثار عرضه شده نمايشگاه زندگي و آثار كازانووا منتشر شد. اين كتاب در 244 صفحه به قيمت 49 يورو از 3 نوامبر (12 آبان) توسط نشر سويل با همكاري كتابخانه ملي فرانسه در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها