به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، خواجوينوري، مشكلات حوزه كتاب را در چارچوب مديريت پروژه قابل رفع شدن دانست، گفت: مديريت هر كاري را در يک سازمان ميتوان به صورت يک پروژه تعريف كرد. بر اين اساس كارها به طور خلاصه در سه ركن برنامهريزي، زمانبندي و كنترل انجام ميگيرند. درباره مديريت پروژه در سالهاي اخير كتابهاي خوبي به زبان فارسي ترجمه شده است.
وي افزود: طبعا مديراني كه آموزش دانشگاهي ديده باشند ميتوانند اين موازين را رعايت كنند؛ به طوري كه بسياري از مسايل را به صورت پروژه تعريف و توسط شخصي كه مسلط به مديريت پروژه است، هدايت کنند.
اين حقوقدان در پاسخ به اين سوال كه «در عرصه چاپ و نشر چه پيشنهادي را مبتني بر مديريت پروژه ارايه ميكنيد؟»، گفت: در اين باره نيز كار را بايد به اهلش سپرد و البته در انتخاب مدير پروژه بايد شايستهسالاري رعايت شود.
خواجوينوري همچنين با بیان اينكه در حال حاضر سيستم سنتي بر شبكههاي چاپ و توليد كتاب حاكم است، گفت: مدير پروژه قاعدتا با سختيها و موانع اين روند آشناست و به تدريج و با ملاحظه اين كه جامعه ما جامعهاي سنتي است، برنامههايش را اجرايي ميكند، اين كار سختي است، ولي تنها راهكار است.
وي افزود: طبيعي است كه بايد در وهله اول برنامهريزيها بر حسب نيازهاي كشور انجام شود و بعد در يک زمانبندي مناسب كه كوتاه مدت و بلند مدت است، آنها را به اجرا درآورد.
خواجوينوري گفت: بعد از برنامهريزي نوبت كنترل است و مدير بايد برنامهريزي را در زمان خودش كنترل كند.
اين نويسنده در ادامه در پاسخ به سوال ديگری مبني بر اينكه «در مراحل اوليه خلق اثر و توليد كتاب چه مديريتي را ميتوان اتخاذ كرد؟» گفت: بايد اين مساله بررسي شود كه آيا در كتابي كه مد نظر نویسنده است، ايده جديدي دارد يا اثرش تكرار ايدههاي قبلي و غير مفيد است.
وي در ادامه يادآور شد: در وهله اول ناشران باید وارد عمل شوند و كتاب را از نظر امكان انتشار مورد برسي قرار دهند و به اين مساله توجه كنند كه آيا اثري كه براي آن سرمايهگذاري ميشود، واقعا نيازي را برطرف ميكند و حرف جديدي براي گفتن دارد يا خير.
از خواجوينوري به تازگي يک مجموعه داستان با نام «داستانهاي لسآنجلس» از سوي نشر «چشمه و نشانه» منتشر شده است.
یکشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۹
نظر شما