یک مطالعه جدید درباره وضعیت فقر پنهان در لبنان، پنجشنبه قبل در قالب کتابي با عنوان «مختصات فقر: چهره انسانی فقر در لبنان» در بیروت منتشر شد.-
به گفته او، یک مشکل اساسی در مورد فقر در لبنان این است که کمککنندگان بینالمللی فقر را فقط در آفریقا و آسیا میبینند و نه در اينجا. این موضوع در مورد مساله فقر که موضوعی نسبی است، روشی نادرست است. این نویسنده لبنانی آن طور که در مقدمه کتاب خود نوشته است، سعی کرده وضعيت بغرنج فقر در لبنان و پشت پرده آن را به نمایش بگذارد. «هدف این مطالعه این است که نشان دهد چرا کشوری با شاخصهای نسبتا خوب در سطح ملی، به گواه خود فقرا، از میزان قابل ملاحظهای از فقر رنج ميبرد.»
به گفته نویسنده، ساکنان هر منطقه در لبنان، عوامل مختلفی را برای فقر خودشان بیان میکنند. به طور مثال، ساکنان شمال لبنان، انزوا و نادیده گرفته شدن توسط دولت را عامل فقر میدانند. « آنها احساس میکنند به خدمات عمومی دسترسی ندارند.» با این حال نویسندگان کتاب در نتیجهگيري نهایی گفته اند که فقرای لبنان، دولت را عامل فقر خودشان قلمداد نمیکنند، بلکه سیاستمدراران خاصی را عامل فقر خود میدانند. این کتاب تاکید میکند: «مسایل سیاسی در لبنان یک مشکل بزرگ است و چون بسیاری از جوامع لبنانی بر مبنای گروه سیاسی خاصی هویت خودشان را تعریف نکردهاند، با این مشکل مواجهند و کمکی هم دریافت نمی کنند. البته آنها گاهی کمک های اندکی در آستانه انتخابات دریافت میکنند.»
شايان ذکر است که برنامه توسعه ملل متحد، در گزارش اخیر خود، فقر در لبنان را 28.5 درصد و فقر مطلق را 8 درصد اعلام کرده است.
نظر شما